Panorama Viena Cobenzl Leopoldsberg Grinzing Wien

O superbă panoramă a Vienei ce poate fi admirată de la staţia "Leopoldsberg - Cobenzl". Acolo se ajunge foarte uşor, doar luând autobuzul numărul 38A chiar de lângă staţia tramvaiului 38 din Grinzig.
Viena şi vinul, 2 ingrediente pentru o seară superbă!
Şi Viena parcă are un aer deosebit văzută aşa.. undeva pe fundalul viţei de vie. Jos.. un verde viu şi în spate un oraş grăbit şi agitat, ce cuprinde o varietate superbă de stiluri arhitecturale.
Unul din primele gânduri pe care le-am avut, odată ajunsă acolo sus, a fost superbul film "Before Sunrise" pe care l-am văzut chiar înainte de a vizita prima dată Viena. Mi-a venit în minte ce spunea la un moment dat Celine:

"Dacă este un strop de magie în lumea asta, atunci el este în încercarea de a înţelege pe cineva, de a împărţi ceva. Ştiu că este aproape imposibil să reuşeşti dar cui îi pasă? Răspunsul trebuie să se afle în încercare!
Din păcate personajele din film nu au fost aici şi nu au apucat să prezinte lumii această mică bucăţică de Viena. Nici eu nu aveam idee ce loc frumos se poate găsi la periferie. Dacă nu eram "târâtă" poate nu m-aş fi aventurat până aici singură. Având legături excelente, nu faci deloc mult din centru până aici. Şi dacă pozele vi se par cât de cât spectaculoase, vă asigur că realitatea este "breathtaking".
Totul este liniştit, undeva în spate.. se aude muzică tipic Vieneză, la fel cu aceea pe care o auzi de obicei prin filme. Asta este muzică cunoscută de turişti.. asta este oferită. Dar.. se încadrează în acest superb cadru. Şi menţionez, că în ciuda preţului poate puţin cam mare pentru buzunarele noastre, merită fiecare euro cent! Dacă doriţi un adevărat vin austriac, atunci nu există loc mai bun decât zona Grinzing!
Odată reintraţi în oraş.. revenind în civilizaţie, trebuie să păstraţi liniştea!
...
Pentru a vedea toate articolele despre Viena, click AICI.

Comments

Nimic mai adevarat de atat. Iar serile de pe Grinzing sunt intr-adevar superbe. Pot garanta pentru asta cu propria-mi experienta.
Anonymous said…
Viena "ta" imi place! :)
Am si avut parte de povesti faine.. si cu "Before sunrise" in inima, parca totul are o alta savoare. Desi Viena de acum 6 ani m-a impresionat mai tare.. nici asta cu gust de 2009 nu a fost asa rea. ;) Ma bucur ca ti-au placut pozele.. mai urmeaza cateva articole care sper sa aiba acelasi efect. Chiar voi avea vreo 2-3 poze cu dedicatie pentru tine ;)

Cat despre Austria ta.. nu mai vorbesc. La fel de frumoasa.. si primitoare pare in poze! :D Trebuie sa o incerc candva curand!
Iulia S. said…
Hmmm... de doua ori am ajuns la Viena, niciodata in Grinzing, desi vazusem poze si recomandari, si mi-l notasem. Nu-i nimic, data viitoare :)
@Iulia - e unul din locurile mele preferate! Zona asta e superba, pacat doar ca eu am ajuns pe acolo pe seara. Trebuie sa merg odata si dimineata :D