Diverse poze din Viena Wien Austria

Rătăcind în ultima mea zi în Viena, încercând să îmi folosesc cât mai util ultimele ore pe pământ austriac, am ajuns să descopăr şi acestă străduţă. Doar o confirmare a faptului că trebuie să îmi păstrez optimismul nu? Gluckgasse - străduţa norocoasă
Una din "staţiile de metrou" de la ei. Mergând înspre superbul cartier Grinzing. Deşi la ei mai toate sunt aşa tot nu mă puteam obişnui. Nu era nici imaginea clasică de metrou dar nici de tramvai. Mă ducea cu gândul mai degrabă la un superb peron de tren.
Dar un lucru care mi-a plăcut tare mult era jocul de lumini şi felul în care se vedea un apus din astfel de locuri. Parca şinele alea.. reprezintă drumul tău şi uite aşa devii puţin nostalgic văzând că drumul este încă lung dar un zâmbet încolţeşte şi realizezi că acel apus, acele urme rozalii ce se reflectă în sină.. sunt pentru tine.
O dimineaţă însorită, la Margareten Gurtel
Locul unde am găsit un parc plin de hamace! În fiecare copac era unul. Cred că erau mai mult de 10 şi din fericire.. nu erau încă toate pline şi am putut fura şi eu unul pentru o pauză de relaxare. Sincer.. totul era aşa de frumos.. vântul adia încet şi îmi venea să stau acolo să citesc.
Dar cum drumul meu nu se oprea acolo şi cum timpul fugea.. a trebuit să plec de acolo pentru a bifa noi locuri dragi de pe harta Vienei.
O bisericută situată în faţa hotelului Ibis de pe MariaHilferGurtel. Are o semnificaţie specială, pentru că asta era imaginea pe care o vedeam pe geam de Crăciun.. în 2003. Atunci am poposit la Ibis, de unde timp de vreo 2-3 nopţi admiram biserica şi.. de Crăciun priveam pe geam cum câţiva fulguşori îşi făceau curaj să se aşeze.
Una din primele clădiri pe care le vezi atunci când ieşi din gara "Westbahnhof" unde te lasă trenul ce pleacă din Bucureşti. De acolo de obicei trebuie să fugi cu ajutorul tramvaiului sau al metroului către alte gări pentru alte destinaţii europene. Pentru Bratislava, eu am fugit câteva staţii până la Sudbahnhof.
Metrou Westbahnhof, unde te ciocneşti brutal de civilizaţie văzând cum oamenii toţi îşi cumpărau cuminţi bilete, fie localnic, fi străin. Este un loc ce nu îţi mai permite să te comporţi chiar "ca la ţară" şi bine face!

Comments

Cristian said…
Cand o sa ai ocazia sa pozezi gari din astea si in Bucuresti? Mai avem mult de asteptat...
Cum ai zis si tu, cred ca va dura o buna bucata de vreme pana sa vedem asta. Dar pana atunci m-as multumi doar sa mai infrumuseteze actuala gara, sa arate mai vie nu atat de comunista.
Anonymous said…
Luati-va gandul ca Bucurestiul va arata vreodata ca Wiena. Poate daca ar fi locuit numai de austrieci!
Claus Web said…
Voi merge in curand in Austria la Gratz, daca va intereseaza voi reveni cu niste poze si amintiri.
@Claus - Ce fain! Mai am o prietenă care m-a îmbiat cu poze faine din Graz, așa că știu cât de fain e. Dar când te întorci trimite-mi un mail cu articolul. O să-l citesc cu drag!