Halite Piata Centrala din Sofia Bulgaria

by - December 14, 2009

"Halite" sau piaţa centrală, este o piaţă acoperită, din centrul Sofiei situată pe Bulavardul Marie Louise. Existenţa ei datează încă din anul 1911.
Construcţia a început în anul 1909, avându-l ca arhitect pe Naum Torbov şi a durat 2 ani până la finalizare. Este o construcţie destul de impunătoare.
Clădirea e construită în stil Neo-Renascentist dar şi cu elemente de arhitectură Neo-Bizantină. Faţada are inscripţionată pe ea emblema oraşului Sofia.
Iniţial clădirea fusese construită cu patru intrări, deşi azi se folosesc doar 2 şi anume cea dinspre Moscheea Banya şi cea dinspre Sinagoga Sofia.
Astăzi piaţa are peste 1000 de angajaţi, 3 etaje, un loc de fast food unde poţi găsi şi chesti bio!! eventual fresh de portocale-morcovi şi altele.
Este un loc destul de agitat dar uimitor. Este foarte bine îngrijit încât nu îţi vine să crezi că totuţi te afli într-o piaţă şi nu într-un centru comercial uneori.
În poze sunt oameni puţini pentru că era încă prea matinal.
Dar a fost mai bine aşa, pentru că am putut admira totul în voie fără să mă streseze nimeni. Şi recomand să încercaţi un fresh de acolo. Are un gust tare bun!
O clădire uimitoare din Sofia, de care mulţi străini nu ştiu. Pentru mine a fost şocant pentru că noi nu avem nimic asemănător în Bucureşti.

You May Also Like

4 Comments