Piata Nezavisimost Sofia Bulgaria

În această clădire se află Guvernul bulgar (sau "Consiliul de miniştrii" în traducere fidelă din bulgară). Consiliul miniştrilor este cel ce deţine puterea executivă.
O clădire secundară a Adunării Naţionale (Parlamentul bulgar). Pe vremea comunismului a fost folosită drept locaţie pentru conferinţe şi adunări ale partidului. Precum şi noi avem Casa Poporului, aşa şi bulgarii deţin această clădire care să le aducă aminte de trecutul dureros.
O vedere a pieţii Nezavisimost (Independenţei) privind înspre staţia de metrou Serdica şi admirând şi o mică bucată din Preşedenţie.
Această clădire denumită şi "Largo" a fost construită în anii 1950. Toate edificiile din piaţa Nezavisimost fuseseră construite pentru a deservi partidul, ele acum deservind libertatea. Dupa evenimentele din 1989, o mişcare cu adevărat "liberală" a bulgarilor a fost îndepărtarea însemnelor comuniste, îndeosebi a stelei roşii de pe această clădire.
Intarea principală a Preşedenţiei şi gărzile. Amuzant mi s-a părut să văd că şi aici schimbarea gărzii de produce într-un mod mai inedit precum în tările importante din Vest.
Această fântână aflată între Preşedenţie şi Muzeul de Arheologie a fost construită în anul 1958.
Vedere către Galeria Naţională de Arte a Bulgariei.
Muzeul de Arheologie, situat imediat lângă Preşedenţie.
Aşa cum am făcut în multe alte oraşe, am început periplul mai matinal şi m-am putut bucura mai mult timp de un oraş mai "pustiu". Mai ales aici în centru în zona Preşedenţiei unde după prânz poţi vedea toţi turiştii ce trec prin Sofia.
Coloanele de la baza Guvernului.
Pe aici te poţi plimba nestingherit pe lângă aceste clădiri importante, fără ca cineva să te considere terorist pentru că este mai japonez în ceea ce priveşte pozatul.
Micul intrând dintre Guvern şi Ţum (Magazinul Central - un fel de Mall)
Dacă sunteţi amatori de plăcintă cu brânză sau dovleac, atunci când ajungeţi în Sofia, căutaţi (după miros.. este foarte simplu) primul loc special unde se vând aceste 2 lucruri. La ei, este un fel de desert naţional, extraordinar de gustos. Plăcinta cu brânză se numeşte "baniţa". Este un mic dejun grozav pentru cei ce mănâncă mai gras.

Comments

Petru said…
Arata bine. Felicitari pentru fotografii !
Multumesc mult! Da, este un oras frumos, chiar si iarna!