Mici minuni Sofia Bulgaria

Când eşti puţin mai sărit în ceea ce priveşte pozele, mereu vei găsi câteva floricele - crenguţe - animale de pozat. Deşi sunt la fel ca cele din oraşul tău, tot vrei să le furi şi să le aduci înapoi sub forma unei poze. Acestea ar fi câteva din minunile găsite de mine prin Sofia.
Început de decembrie şi totuşi smochina rezistă. Găsită lângă biserica Sfântul Gheorghe din spatele Preşedenţiei (Piaţa Nezavisimost).
Sofia este un oraş destul de aerisit şi în opinia mea un oraş destul de verde vara. Are mai mult copaci în zonele centrale deşi nu la fel de multe parcuri. Dar măcar pe stradă când căldura este ucigătoare ai sub ce te adăposti câteva minute.
Şi una din minunile anului ăsta, Lora. Ghidul meu prin Sofia şi o foarte bună profesoară la facultatea de Limbi Străine din cadrul Universităţii din Sofia. Predă cursul practic de Limba Română. O foarte bună vorbitoare, care ne îndrăgeşte limba uneori mai mult decât o facem noi.

Comments

Anonymous said…
Откъде си запознала тази красива българка?
Anonymous said…
:) Sweet!! Smochinele au rezistat si la mine in gradina pana acum!
Mi-ai amintit de viata de student! Cu covrigi firbinti de la o brutarie din coltul de langa Teatrul de Comedie [Titu Maiorescu a avut/ inca are in Muzeul National de Istorie sali de curs] si ceai fierbinte de la Mec, si cand urmaream actorii care ieseau de la repetitii.... :D Cu toate faradelegile legate de cafenele si cantine si biblioteci! :)) I feel old now! Beautiful post, Dia!
Anonymous said…
Doua posturi intr-un singur comment. Please forgive me! :)) I am really tired!
Chrystyn said…
Buna seara!Sunt noua pe aici,si am descoperit ca cineva admira Bulgaria"tara vecina si prietena"!Daca ma poti ajuta cumva,cunosti Varna?De Paste merg la Albena,si,daca anul trecut am stat cuminte in orasel,acum as vrea sa vizitez imprejurimile.Am fost la Balcik,in drum spre tara,am vizitat putin din palatul reginei Maria,mai este loc de vizitat si anul asta.Ceva am gasit pe net,dar sfatul uni cunoscator valoreaza mult mai mult.Si poate undeva unde se poate servi masa,nu un MC.Donalds,ceva traditional bulgaresc.Multumesc din suflet"vecino"(stam in acelasi sector,nu stiu daca si cartier!)
Chrystyn - Din păcate nu prea cunosc Varna. Mereu am fost în trecere prin oraş, deci nu l-am explorat. Doar în împrejurimi am fost, după cum ai văzut pe blog. O să te rog de acum să îmi scrii pe mail. Acolo îţi voi putea răspunde mereu mult mai repede.