Universitatea din Sofia Sfantul Kliment Ohridski Bulgaria

O facultate cu o tradiţie îndelungată, Universitatea Sfântul Kliment Ohridski are deja 120 de ani de activitate. A fost prima universitate din Bulgaria.
Ce mi-a plăcut în mod deosebit? Faptul ca facultatea este mult mai bine întreţinută decât a noastră universitate. Nu au ei aparatura mai nouă, dar cea de care beneficiază este tratată cu mare grijă de către toţi. Şi.. au băncuţe prin facultate pentru cei care aşteaptă pe la uşi pentru a intra la curs.
Mai trebuie să precizez şi existenţa unei cantine studenţeşti. Şi dacă vrei altceva atunci există în jurul facultăţii localuri speciale pentru studenţi cu mancare la preţuri foarte bune. Ele se numesc "studentski stol" adică "restaurant studenţesc". Au o cultură diferită a mâncatului faţă de noi. Au mai multe facilităţi pentru studenţii înfometaţi fără a sparge puşculiţa.
Chiar arată ca un mic campus universitar! Vara ai unde sta la o terasă să bei un suc rece fără a întârzia mai mult de câteva minute la curs. Ei nu au toate magazinele bine ascunse în beciurile facutăţilor!
În ceea ce priveşte biblioteca a lor este "mai la botul calului" deşi nici noi nu ne putem plânge pentru că BCU este relativ aproape. Important este că ei le au mai bine aranjate încât să poată toţi beneficia de aceste facilităţi.

Comments

Interesant :), e placut sa citesti astfel de detalii :)
Tequila - Sper ca la toamnă să bloguiesc şi de pe acolo. Ca să revin cu mai multe detalii.