Veliko Tarnovo Bulgaria Noiembrie 09



Pozele sunt făcute în frumosul oraş bulgăresc prin noiembrie 2009. După popasul pe care îl făcusem la Nikopole ad Istrum, unde cred că am pierdut vreo două ore, am ajuns şi în Veliko Târnovo. După ce ne-am cazat, am plecat imediat la plimbare pe străduţe.. am vizitat pe îndelete strada Gurko. Trebuie neapărat să mergeţi pe ea, poţi astfel să admiri perfect casele bulgăreşti, ai panorame superbe al râului Yantra şi ale oraşului în general. Singurul minus pe care aş putea să-l atribui străzii este că nu este foarte bine iluminată. Dar nu este un impediment pentru cei ce doresc doar o plimbare ci doar pentru cei ce au plecat de acasă fără trepied şi doresc să facă nişte poze nemişcate pe înserat. În rest nu aveţi parte de alte surprize pe acolo. Orăşelul acesta a reuşit să mă surprindă plăcut de fiecare dată. Am auzit că acum, plin de zăpadă.. este un mic rai pentru cei ce obosesc declanşatoarele aparatelor.

Mulţi întreabă "ce poţi să faci acolo?". Simplu.. poţi să te plimbi, poţi explora. Oraşul e destul de întins ca să descoperi mereu un ungher sau o straduţă ascunsă, poţi face o mică plimbare prin verdeaţa de pe dealul "Sveta Gora" şi dacă ai şi pasinaţi de shopping, poţi face şi asta.

Pentru a vedea toate articolele scrise despre Veliko Târnovo, click aici. În timp s-au adunat destule. Lectură plăcută!

Comments

vulpitza said…
Foarte bine arata. Felicitari!
Multam mult! Inca nu ai ajuns pe acolo nu? Chiar sper sa iti placa si tie la fel de mult. Mai ales primavara-vara este de vis locul!
adra_bell said…
Primavara asta mergem si noi:)
Sper să îţi placă pe acolo! Este un loc fain foc! Dar ai grijă când mergi, să nu cumva să nimereşti vreo sărbătoare de a lor când oraşul este plin de bulgari. Pentru 1 mai şi 24 mai trebuie să faci rezervare de acum.
Rose said…
Frumos, frumos! :D Intr-o buna zi... :))
Florentina said…
Forte frumos ,mi-ar place sa ajung si eu pe acolo sa explorez stradutele.
www.registrufirme.comw
Ovidiu said…
Wow. Unele din fotografiile tale imi plac foarte mult!
Chiar voiam si eu sa trec pe acolo, iar acum m-ai convins...
Se ajunge destul de repede de la Bucuresti cu masina, nu?
Bună Ovidiu! Da! Se ajunge foarte repede din Bucureşti. Faci 45 de minute până la Vamă, apoi.. Ruse - Veliko o oră şi puţin. Poate fi un loc ideal şi doar ca excursie de o zi. Mai ales acum când vine primăvara este un loc superb! Sper să îţi placă la fel de mult!
Anonymous said…
Ma bucur ca scrie cineva despre lucruri atat de frumoase si atat de putin cunoscute din Bulgaria.
Eu chiar am facut zilele trebute lobby printre prietenii mei sa mergem intr-un weekend la Veliko Tarnovo ... eu am mai fost de cateva ori, dar de fiecare data am stat cateva ore, in trecere, mult prea putin sa vizitezi sau macar sa descoperi un pic din spiritul unui loc.
Continua sa scrii, e o bucurie sa descopar locuri noi, chiar si prin ochii altora.
@Anonim - Ma bucur nespus de mult ca iti plac articolele. O sa scriu! Asta e clar, ca nu pot renunta! :) Mai ales ca oraselul asta are un loc special in inima mea. Mereu revin acolo cu drag.