Craciun in Budapesta Ungaria - Partea 11 Cartierul Újlipótváros

Cartierul Újlipótváros se află puţin mai încolo de Parlament, mai exact acolo unde se află bulevardul Szent Istvan şi Podul Margareta. Nu e chiar o zonă turistică exceptând în timpul festivalului Sziget când locul este plin de puştani.
Fiind foarte aproape de noi, am decis ca într-o seară să prelungim plimbarea şi să ajungem şi pe acolo. Am găsit străduţe liniştite, bisericuţe faine, un mall imens numit West End Center(aviz amatorilor!) şi mai multă lume pe stradă decât în zonele turistice.
La întoarcere, am venit agale pe malul Dunării. Nu puteam rata o astfel de ocazie. În acele zile Dunărea era ca un magnet pentru noi, orice făceam tot lângă ea ajungeam în scurt timp. Iar seara este cu adevărat maiestoasă! Chiar şi pe gerul bobotezii, tot ţi s-ar fi părut romantică o astfel de plimbare.
Am mai descoperit pe acolo şi Gara Nyugati (Nyugati pályaudvar). O clădire ce te va atrage mai mult decât gara lor principală. Asta şi poate datorită faptului că a fost făcută de cei care deţin compania Eiffel acum. Are un aer aparte, e ceva ce merită văzut. Deşi pe dinauntru nu e cine ştie ce (ca orice gară) pe dinafară, fie zi sau noapte tot rămâne ceva frumos! Se vede şi în poza de mai sus în depărtare!
Podul Margareta noaptea. Atunci era închis traficului din cauza renovărilor. Doar mijloacele de transport în comun puteau trece Dunărea pe acolo. Şi desigur pietonii.
Mi-a plăcut că în aceea zonă de oraş am găsit puburi veritabile, pline de oameni adevăraţi (nu turişti) unele mult mai cochete şi mai primitoare decât cele centrale! Degajau o cu totul altă atmosferă şi prin geam vedea multe expresii de fericire. Ce mod mai fain să închei o zi lungă?
Bastionul Pescarilor
Altă chestie interesantă se întâmplă aici pe bulevardul Újpesti începând din luna mai, când locul devine o mică plajă plină de nisip chiar peste Dunăre de insula Margareta. Aşa că vara bulevardul de 1500 de metri devine o oază de vis, nisip, soare, palmieri.. la doar câteva minute de inima Budapestei.
Curtea Suprema de Justitie
Vígszínház - Teatrul vesel (de comedie). O clădire ce ieşea în evidentă fără nicio problemă deşi nu era o zonă urâtă.
Poză făcută din faţa teatrului privind înspre Dunăre
Şi alt lucru important este că acolo se află 2 magazine foto foarte importante! Ambele se află pe strada Visegrádi utca. Deşi sunt destul de bine ascunse pentru un străin, notorietatea lor s-a văzut încă de când am intrat pe mica străduţă. Am văzut pentru prima dată în viaţa mea o coadă atât de mare la un magazin foto! Uimitor! Şi preţurile erau destul de bune. Aveau multe produse cu mult sub preţurile noastre, deşi culmea ei sunt o ţară mai scumpă.

Comments

Rose said…
Arata foarte fain orasul asta! :)