Drumul catre Sighisoara Transilvania

Am avut bafta să prindem o zi frumoasă pe tren. Poate chiar puţin prea caldă pe alocuri. Poză făcută în gara din Buşteni. Am văzut că deja au început să trântească câte o locomotivă ori în gară ori în faţa gării. Cred că sunt un fel de "statui" pentru pasionaţii de trenuri. Dar îmi place că arată foarte bine şi sunt îngrijite.
Munţii Bucegi văzuţi din zona Buşteni.
Îţi era mai mare dragul să priveşti peisajul. Păcat doar că erau aşa mulţi nori şi nu se vedea crucea. Nu am văzut-o nici la întoarcere, pentru că atunci era deja şi mai plin de nori vârful.
Înspre Azuga, mergând victorios fără să avem întârziere. Ceva destul de rar pe al nostru drag Cfr. E rău că încă se lucrează pe acolo la şine şi pe alocuri se circulă greu şi apari întârzieri masive.
Şi.. Braşov! Oraşul prin care am tot trecut în ultimul an şi pe care încă nu am avut ocazia să-l văd. O să vină în curând şi ziua când voi coborî din tren acolo şi o să explorez.
Undeva prin Transilvania, holbându-mă pe geam la dealuri şi la superbele peisaje. Îţi este mai mare dragul să mergi cu trenul ziua pe ruta Sighişoara - Braşov. Ai destule peisaje frumoase ce se întind dincolo de geam, sate vechi cu biserici interesante.. şi verdeaţă din plin în unele anotimpuri.
Am văzut multe sate cu potenţial turistic, mai ales dacă s-ar investi puţin în ele. Dar încă visez frumos. Deşi cred că suntem mai mulţi care sperăm ca într-o zi mai multe zone să devină "Tourist friendly".
Mai că îţi vine să sari din tren şi să apuci drumul la pas nu?
Verdeaţă din plin, undeva în apropiere de Sighişoara. Din fericire pentru mine, în zona asta trenul avea limitare de viteză şi a mers destul de încep pe alocuri încât am putu profita să fac nişte poze fără ca ele să iasă mişcate sau prost focalizate.
Mulţi copaci arătau de parcă erau scoşi din poveştile copilăriei noastre. Atât de frumoşi şi impunători deşi erau în mijlocul pustiului.
Şi a venit şi cel mai frumos loc de pe traseu. Stâna. Aici eram deja destul de aproape de destinaţie şi pe aici am făcut ultimele poze. Dacă ar ştii bietul cioban ce şedinţă foto a avut din tren, probabil că ar fi venit mai aproape şi pentru vreun close-up. Peisajul era absolut incredibil. Totul părea ireal. Şi un loc perfect unde să te relaxezi câteva ore. Haios este că eu chiar citeam atunci o carte în care se mai vorbea din când în când şi de stâna unde locuia unul din personaje. Aşa că mi-am imaginat că acest deal ar fi o versiune românească a muntelui lui Manolios (Hristos răstignit a doua oară - scrisă de Nikos Kazantzakis)

Comments

denisia said…
Super imagini si plimbarica...
Multam! Da, chiar am avut parte de un weekend perfet acolo! Transilvania e deja altă lume.
ruma said…
Grand peisaj.

Minunat vedere.

Mulţumesc.
ruma
Rose said…
Superb! :) Cat de frumoasa e zona aia incepand de la primul muntisor si pana suuuus de tot la Cluj. :) Tare-mi plac fotografiile tale.
Rose + Mulţam mult! Da, pur şi simplu superb! Îţi e mai mare dragul să bântui pe acolo. Mai ales că eu am copilărit într-o zonă cu dealuri şi munţi..