Restaurant Vapiano Budapesta Ungaria

Chiar în ultima zi petrecută în Budapesta am descoperit unul dintre cele mai bune restaurante. Mai ales în ceea ce priveşte preţurile. Iniţial ai zice, că cine ştie ce restaurant de fiţe este şi acesta pentru că de afară totul arată foarte fancy. Noroc cu un prieten care studia un semestru acolo cu Erasmus şi care ne-a îndrumat către acest loc.
Acolo cumperi folosind acest card. Pur şi simplu te duci la cei din spatele tejghelei cu mâncare, le dai cardul, le spui ce vrei, ei încarcă cardul cu nota de plată şi apoi te duci frumos la masă. Este foarte uşor şi astfel se evită cozile lungi şi se economiseşte timp.
Noi am comandat pizza, aşa că am fost rugaţi să mergem să ne găsim o masă, pentru că vom fi anunţaţi când pizza noastră este gata. De acest lucru se ocupa chestia din imagine, când la momentul potrivit a început să facă precum ozn-urile pe care le vedem în filme. Dar din nou, am apreciat economia de timp.
Iniţial când am văzut pizza m-am întristat puţin că nu aveam ketchup sau vreun sos ceva. Obişnuinţa de a nu o mânca simplă si-a spus cuvântul. Dar am zis.. hai să încerc totuşi! Şi.. uimitor, a fost excepţională. Poza nu poate evidenţia cât de savuroasă era. Iar preţul.. era mai mult decât ok.
Asta ca să nu mai vorbesc de cadrul în care se petrecea tot. Era oarecum intim, lumini difuze în anumite zone, multe plante şi multă verdeaţă deşi pe afară bătea crivăţul.
Standurile de unde comandai mâncarea. După cum se vede.. cozi nu existau, deşi localul era destul de plin, fiind ora prânzului. Dar tocmai de aceea erau atât de eficienţi. Pentru că în felul acesta reuşeau să atragă aici şi oameni grăbiţi care nu aveau mult timp de pierdut şi care totuşi nu doreau să mănânce un giros.
Îţi era mai mare dragul să stai să mănânci într-o asemenea ambianţă! Pare foarte primitor.. era făcut într-un alt stil, care mă face să mă gândesc la ţările nordice.. şi la un Ikea mai evoluat.
Alt salon, care deja se golise de oameni. După cum se vede era plin de plante, majoritatea fiind comestibile. Erau puse acolo pentru cei care doreau să-şi condimenteze singuri mâncarea. Asta da soluţie bio, nu?
Muuulte plante!
Mesele astea şi atmosfera îţi lăsau un sentiment plăcut, ca şi cum am fi fost undeva la o cabană în munte. Pur şi simplu te transpunea în altă parte pentru un timp, făcându-te să uiţi că eşti într-un oraş.
Un loc perfect pentru prieteni să "grab a bite" şi să discute şi să pună lumea la cale. Pentru noi a fost un loc perfect, mai ales că trecuse jumate de an de când ne cunoscusem. Eu îi cunoscusem prin Bulgaria, iar Alex le fusese apoi ghid în România. Şi a doua întâlnire, a fost cu toţi 4 în Budapesta.
Ambalajul face totul, nu? Grozavă strategie de marketing, deşi produsul era foarte bun. Dar aşa s-a făcut imediat remarcat printre toate cele puse la vânzare.
Aşa că dragilor, dacă sunteţi prin centrul Budapestei, undeva de pe cunoscuta stradă VACI ut. o să se facă o ramificaţie către o străduţă paralelă unde se afla acest "împinge tava" superb. Un loc pe care o sa-l recomand cu draga inimă mereu şi pe care în mod sigur îl voi revizita în acele momente când doresc o masă bună într-o ambianţă plăcută.
Vapiano Budapest districtul I. Bécsi utca 5.

Comments

George2210 said…
Cat a costat pizza? Ca sa ne facem o idee...
A durat ceva sa iti raspund pentru ca am cautat sa ma asigur cat a costat. Undeva in jur de 1500 HUF, adica 22 Ron. Da initial poate pare mare, dar in conditiile in care si prin Bucuresti o pizza ok incepe de la 15 lei si in general se invarte pe la 18-20, cam tot aia este. Plus ca fata de alte restaurante, asta chiar avea preturi bune. Nu stiu daca erau asa in mod normal, sau erau preturi de Craciun.