Sighisoara Transilvania - Partea 3 Faleza si Panorama

Asta este una din panoramele ce ne-au întâmpinat odată ajunşi sus la ceea ce în mintea mea semăna cu o faleză de la malul mării. Efectul era la fel de ameţitor. Vedeai la picioare cum ti se întindea un oraş superb şi dealuri verzi.. ce te copleşeau prin frumuseţea lor.
Aspectul de vechi şi balustrada contribuiau la acest lucru. Dezavantajul era că nu puteai să faci baie în această mare verde, dar puteai colinda pe dealuri şi peste tot cu privirea de acolo. Era unul din locurile bune de pozat.
Tind să cred că în luna mai totul arată mai frumos. În general în mai îmi plăcea la nebunie să merg la Muzeul Satului, dar acum am descoperit o Sighişoara foarte verde. Nu-i aşa că vă vine să mergeţi pe deal, să pozaţi sau să alergaţi puţin? Panorama de acolo este şi mai uimitoare.
Scările şi intrarea într-un "picior" al turnului cu ceas, unde surpriză! se află încă un magazinaş cu suveniruri printre care şi tricouri ce din păcate nu ieşeau în evidenţă. Înţeleg că se merge pe ideea de "casa lui Dracula - Vlad Ţepeş" dar parcă cu puţină muncă se puteau realiza nişte tricouri cu imagini de calitate.
Acoperişuri unde vremea şi-a lăsat amprenta.
Mergând către Turnul Fierarilor şi înspre superba Primărie. Pe aici am început să ne lovim şi de grupurile de turişti care spre surprinderea noastră erau majoritatea străini. Mulţi nemţi, britanici şi chiar rusnaci pe alocuri.
Turnul Fierarilor
Primăria din Sighişoara, un loc unde cred că îţi este mai mare dragul să mergi. Mai ales cei care au ferestre cu panoramă. Aia da oameni norocoşi, deşi tind să cred că pentru ei deja nu mai este mare lucru. Oricum surprinzător de frumoasă şi îngrijită clădirea.
Chiar are un aer ce te face să te gândeşti la o combinaţie între stilul vienez şi ceva belgian, asta pentru că pe alocuri seamănă cu diverse case văzuse de mine prin Ghent.
Faleza de care vă povesteam mai devreme.. locul unde am pierdut minute în sir pozând şi admirând. Totul era nou şi frumos! Şi după cum se vede.. din fericire ne-am bucurat în linişte de acele locuri. Surprinzător de puţini puştani romani pe acolo. Poate că majoritatea erau încă obosiţi dupa escapada de 1 Mai.
Mă bucur enorm să văd că zona nu a fost invadată de terase care să ocupe tot locul pietonal sau cerşetori. Ba chiar se duc campanii destul de serioase anti cerşetori prin cetate. Deşi nu am prea văzut poliţai, totul este impecabil!
Vlad Ţepeş.. again. Deja pentru oamenii de acolo cred că devine destul de iritantă povestea cu "Dracula" mai ales dacă ei nu au niciun câştig de pe urma ei.

Comments

Rose said…
Foarte frumos orasul, iar prezentarea facuta de tine este superba!:) Sper sa dureze cat mai mult si sa aiba tot timpul povesti frumoase.
Sighisoara e un loc superb in Romania
Anonymous said…
Poze frumoase facute de o fata frumoasa cu un oras austro-ungar frumos!