Plaja din Krapets Bulgaria

La vreo 15 km (poate mai puţin) de graniţă se află şi micul sătuc de la Krapeţ. Auzisem de mai mulţi care mergeau aici la plajă sau în camping-cazare în pensiuni. Am auzit păreri bune şi păreri proaste şi am dorit să văd şi cu ochii mei cum este.
De menţionat că adevărata plajă a sătucului nu este cea la care ajungeţi de pe strada principală. Acel golfuleţ este folosit mai mult de către pescari. Aşa că nu vă lăsaţi înşelaţi de peisaj. Plaja cealaltă se face undeva în partea stângă, imediat după Piaţa Mare a satului.
De precizat că acolo campingul este clar interzis! Şi amenzile încep de la 100 de leva aşa că nu riscaţi aiurea. Oricum, chiar lângă plajă se află un mare camping. Din păcate nu ştiu tarifele.
Mare mi-a fost uimirea când am văzut cât de plină era plaja. Şi din ce am văzut în "parcare" erau şi destui români prin zonă.
Din fericire am văzut şi ceva biciclişti în zonă.
Chiar şi aşa plaja era foarte curată! Era clar că era o plajă destul de vizitată, dar chiar şi aşa, fără gunoi şi fără alge. Chiar mi-a plăcut mult.
Doar că era puţin cam aglomerat pe gustul meu. Poate şi fiindcă era duminică, dar se pare că devine la fel de aglomerat ca în Vamă.
Oricum este frumos că încă nu a fost invadată zona de terase şi fel de fel de baruri pe plajă. Dar să nu uităm şi de şezlong!
Dacă sunteţi interesaţi, puteţi să găsiţi cazare foarte uşor chiar pe strada principală. Am văzut multe case frumoase ce se pot închiria.
Ba chiar există şi 2-3 hoteluri cu piscină în cazul în care marea devine prea rece (deşi nu a fost cazul vara asta).
O mică parte din parcare şi drumul pe acolo.

Comments

Apollo said…
ce de lumeeee
anul trecut nu era chiar asa, desi recunosc ca noi obisnuiam sa mergem la plaja ceva mai departe, aproape de lacul Durankulak. Imi aduc aminte ca intr-o dimineata cetoasa am vazut cateva lebede plutind pe mare :)
Salut!

Abia m-am intors si eu din Bulgaria.am citit articolul tau despre Krapets si sunt un pic dezamagit din 2 puncte de vedere:
1.e aglomerat,nu-mi mai surade sa merg acolo,desi vroiam.
2.chestia aia cu nepusul cortului pe oriunde.
am fost intr-o zona mai speciala,tot la mare,voi posta pe blog.se numeste kara dere.e liniste si pace.oricum,faci poze reusite,imi plac.
- Apollo - Da, din păcate foarte multă lume. Asta a fost şi dezamăgirea mea când am ajuns acolo. Mă aşteptam la altceva.

Ciprian Teodorescu - De aceea am şi pus pozele. Să vadă şi alţii cât de aglomerată a devenit zona înainte de a ajunge şi a constata asta live.

Chestia cu cortul este enervantă, dar asta e. Şi la noi există tâmpenia asta de interdicţie. Nu ştiu care după care s-a luat. Dar poate pe viitor.. în câţiva ani se vor face campinguri frumoase în zonă.