Seara bucatariei internationale

by - July 27, 2010


Vă povesteam anul trecut la un moment dat că plec în Bulgaria la seminarul de limbă şi cultură Bulgară. Ceva destul de straniu pentru mulţi dintre noi, nu? Ei bine, am avut parte de 3 săptămâni superbe şi am cunoscut oameni extraordinari ce mi-au devenit prieteni buni. Dar vreau să vă arat altceva acum. Călătoritul a însemnat mereu şi o experienţă culinară nouă. Sunt convinsă că aţi gustat ceva specific fiecărei ţări.

Ei bine, acolo, şi noi am avut o astfel de seară în care fiecare ţară a gătit ceva reprezentativ şi foarte gustos. A fost o masă întreagă plină de bunătăţi mai ceva ca la un ospăţ. Din păcate nu am apucat să le încerc pe toate, dar am făcut şi o descoperire şocantă. Şi anume că vestitele plăcinte cu cartofi ale bunicii mele sunt un produs foarte cunoscut şi adorat de cei din Bielorusia. Nu mai spun că noi, tările din Balcani cam semănam la mâncare, nu?

Şi.. cum am avut şi o reprezentantă a Statelor Unite, am avut ocazia să vedem şi cum sunt celebrele "peanut butter and jelly sanswiches" care sincer, nu preau mi-au gâdilat papilele gustative. Aşa cum nici ea nu a fost deloc impresionată de mâncarea balcanică în general. Cei mai memorabili au rămas spaniolii care au preparat o sangria hibrid după care toţi încă jinduim.. chiar şi după un an! În rest.. descoperiţi prin poze. Pentru cei care ştiu şi alfabetul chirilic va fi destul de uşor să vadă şi tările participante.

You May Also Like

3 Comments