Explorand stradutele din Veliko Tarnovo Bulgaria

Cum deja eram destul de familiarizată cu oraşul, anul ăsta am zis că trebuie să pierdem vremea şi prin alte locuri, să vizităm noi zone şi să cunoaştem oameni noi.
Aşa că am mers pe Samovodska Chashya (strada comercială, ce azi portă numele de uliţa G.S. Rakovski (aşa o găsiţi pe hartă). Aici găsiţi fel de fel de obiecte din lemn, tricouri cu bulgari, cafenele faine (inclusiv superbul local ce oferă cafea turcească la nisip)
Ajungând mai spre finalul străzii, din dreptul acestei căsuţe am văzut o stradă micuţă şi îngustă ce ducea în sus. Peisajul părea interesant aşa că am strigat către camarazii mei de drum "Să mergem!"
Am descoperit foarte multe moteluri şi hosteluri destul de centrale, un căteluş ce se juca fericit cu mingea lui şi multă linişte.
Drumul pe care am venit. Din păcate nu ştiu cum se cheamă strada.
Am găsit şi un restaurant superb! Foarte bine ascuns şi camuflat de verdeaţa din jur. Cine nu adoră să stea sub o viţă de vie?
Şi apoi a început distracţia. Am văzut primul set de scări.. şi le-am spus hai să mergem. De obicei nu sunt un fan al scărilor, dar pe cuvânt că cele din Veliko Târnovo au ceva fermecat. Te fac parcă să le urci de plăcere!
Când mai dai de o fundătură cobori (spre fericirea unora)..
..întâlneşti o maşinuţă care uimitor a ajuns până acolo..
..admiri alte alei ce pleacă din cea "principală"..
..şi apoi urmezi un nou set de scări. Going up!
Mai facem o pauză, ne mai hidratăm cu puţina apă ce o aveam după noi.. ne pozăm şi ne pregătim sufleteşte pentru acest set de scări.
Şi sus de tot am găsit un "cuib" de pisicuţe foarte leneşe. Nu au fost deloc deranjate de prezenţa noastră şi de faptul că toţi le pozam de zor. Ele şi-au făcut în continuare siesta. Se simţeau ca acasă şi îşi păzeau banca. Poate veneau alte pisici şi o revendicau. Că doritoare sunt convinsă că erau destule!
Mult verde pe micile străduţe.
Şi iar mai urcăm puţin..!
Un nou set de scări..
Şi ajungem către finalul urcuşului. Ne uitam ce frumos se vede panorama de acolo de sus şi începeam să-i invidiem pe cei care locuiesc în zonă.
Şi începem să coborâm..
Găsim şi o bisericuţă pe acolo în vârful dealului. Turnul chiar este destul de bine luminat noapte şi din centru îl poţi observa fără probleme.
Ne plimbăm puţin prin curtea bisericii pentru că tot nu era nimeni prin zonă să ne întrebe de sănătate.
Pe treptele bisericii.
Going Back to the corner
where I first saw you
Gonna camp in my sleeping bag
I'm not gonna move
Got some words on cardboard,
got your picture in my hand
saying, "if you see this girl
can you tell her where I am"
Cause if one day you wake up and find that you're missing me
and your heart starts to wonder where on this earth I could be
Thinkin maybe you'll come back here to the place that we'd meet
And you'll see me waiting for you on the corner of the street
So I'm not moving, I'm not moving

Comments

Alexandra said…
Wow! Super tare! Acu am un motiv in plus sa merg la Veliko!
Iar pisicile astea sunt super tari! :P
Cred că mereu se pot găsi motive ca să mergem la Veliko și la Sighișoara. Îmi e greu să mă plictisesc de astfel de orașe.