Muzeul Satului Etar Gabrovo Bulgaria


Anul acesta am revenit la Complexul Etnografic Etăra din Gabrovo. Tot cu dragii mei colegi de la seminarul de Limbă şi cultură bulgară, am invadat muzeul într-o dimineaţă liniştită de duminică. Fiindcă atunci era 15 august, se pare că majoritatea celor din zonă erau ocupaţi cu mersul la biserică sau mănăstire, aşa că ne-am putut bucura în voie de tot.

Pentru cei ce nu îşi mai aduc aminte, am mai scris şi anul trecut despre acest loc frumos ce se afla în apropiere de Veliko Târnovo. Postarea de anul trecut o puteţi citi aici.

Anul acesta am avut mai mult timp la dispoziţie şi am făcut ceva mai multe poze. Mi-a făcut o deosebită plăcere să revin, mai ales că mi-am început ziua cu o baniţa fierbinte şi cu un ayran de la micul magazinuţ de acolo.

Apoi am continuat ziua prin atelierele meşterilor de acolo, unde am putut admira cum se fac diverse obiecte din lemn, cum se face un ibric de cafea, cum se fac diverse obiecte din ceramică şi multe altele. Este necesară doar o doză de timp şi răbdare. Mai ales că vă puteţi bucura şi de câte o cafea turcească la nisip pe acolo.

Comments

VertAnge said…
Foarte interesant! Mi-ar placea sa merg si eu sa descopar asemanarile si diferentele dintre "viata satului" bulgar si roman.
E usor, mai ales ca inca poti vedea sate bulgaresti f bine pastrate si in alte locatii.