Poze Veliko Tarnovo August 2010

Una din primele mele amintiri din Veliko Târnovo.
Oraşul văzut de lângă hotel Stambolov.
Strada comercială într-o dimineaţă de duminică.
Stând de veghe.
Bucurându-mă de o ciocolată caldă..
...în cafeneaua din imagine.
Din păcate dacă localul este destul de aglomerat e posibil să astepţi puţin mai mult să ţi se livreze comanda. Este şi în buricul târgului aşa că mai toţi se opresc aici.
Strada principală din orăşel.
Policeman says "son you can't stay here"
I said, "there's someone I'm waiting for
If it's a day, a month, a year"
Gotta stand my ground even if
it rains or snows
If she changes her mind
this is the first place she will go
Maybe i'll get famous
as the man who can't be moved
Maybe you wont mean to
but you'll see me on the news
Cetatea Ţareveţ
Panorama oraşului văzută din Samy's bar. Un local foarte frumos unde te poţi bucura de o bere rece şi bună.
Nu-i aşa că masa pare ademenitoare?
Mai ales cu o asemenea privelişte..
Autobuzul care ne ducea din centru către Universitate.
Interpretând diverse cântece populare la acordeon. Eram în curtea facultăţii unde se ţineau cursurile de dansuri populare bulgăreşti. Iar nenea încerca să întreţină atmosfera.
Lumea veselă ce învăţa o horă bulgărească.
Clădirea universităţii..
Mahalaua turcească de lângă universitate. Când te plimbi pe acele străduţe simţi de parcă nu te-ai afla în Bulgaria ci în Turcia. E oarecum ciudat, mai ales când ei încep să vorbească apoi o bulgară cu accent turcesc.
Sinanoga tucească din mahala. Apropo.. la ei termenul de mahala nu are acelaşi sens peiorativ ca şi în limba română. E doar un fel de a spune un cartier mai sărăcuţ.
Biserica Sfinţii Petru şi Pavel.
Mândria bulgărească o poţi observa cam peste tot mai nou. Sunt din ce în ce mai multe steaguri. Poate ca să se apere de "invazia" turcească din zonă. Să se ştie clar că ei sunt bulgari..

Comments

Dudian said…
Foarte tari pozele tale. Am fost şi eu la Veliko acum doi ani, a fost foarte spectaculos ptr că am mers cu ocazia:) şi am dormit într-un apartament de bloc la cineva acasă (necunoscut), dar oraşul este într-adevăr fascinant, mai ales prin prisma străduţelor întortocheate şi a priveliştilor deosebite. Felicitări pentru blog.
Oho, se pare ca ai fost destul de curajos! Fain asa, si cum te-ai inteles cu oamenii pe acolo? In engleza? totul a fost ok?
kido said…
hey:) as vrea sa merg si eu pt cateva zile in veliko tarnovo si am vazut ca trenul face aproape 7h (cel de istambul. Din moment ce nu am masina (ca asta era cea mai simpla metoda de a ajunge) - cam ce alternative mai sunt (cu plecare din buc sau giurgiu)? ms frumos :)
geo said…
Ajung si eu anul asta de Pasti. Am fost in alte zone in Bulgaria,dar aici nu. Cu siguranta voi avea multe de vazut !
Cel mai ok de ajuns aici este un Maxi-taxi Bucuresti - Ruse si apoi Ruse - VT. Din Bucuresti pleaca un Loganel pe la 10 dimineata din fata Hotelului Horoscop daca nu ma insel. Si apoi mai pleaca un autocar seara la 16, de la autogara Filaret.

@Geo - cu siguranta iti va place! Pacat doar ca de Paste o sa fie cam multa agitatie. Sa nu ratezi o plimbare pe stradutele mai sus de centrul vechi. Nu e niciun obiectiv turistic, dar casele spun multe povesti.
andorache said…
Incep prin a multumi pentru exceptionalele postari, indelung muncite si cu mare drag postate. Am o observatie referitor la expresia"sinagoga turceasca", sinagoga este evreiasca, musulmana poate sa fie moschee sau geamie. Geamia este mai mare decat moschea in general.