Erasmus in Sofia

by - October 28, 2010

Îmi cer scuze pentru perioada foarte mare de tăcere, dar am dispărut din nou prin Bulgaria, doar că de data asta pentru un întreg semestru. Cum anume? Prin programul de mobilitate Erasmus. Așa că de pe 1 octombrie.. locuiesc în Sofia, în Orașul Studențesc (cum este numit cartierul studenților).

Partea faină este că văd și înțeleg mult mai bine mentalitatea bulgarilor cât și limba lor pe care acum sunt nevoită să o vorbesc zi-lumină. Studiez acum la Universitatea din Sofia, Sfântul Kliment Ohridski, unde din fericire.. totul merge ok. Îmi place că uneori mă simt ca Harry Potter, doar ca în loc de *Expelliarmus* la mine cuvântul magic este *ERASMUS*. E fain că am cursuri noi, sunt nevoită să muncesc mai mult, am cursuri alături de bulgari dar și alături de alți străini ajunși aici ca și mine cu Erasmus. Și e interesant.. mai ales când vezi că anul acesta au venit aici 20 de francezi! Oameni faini foc! și.. vorbitori de engleză! Ce îți poți dori mai mult de atât? Mai ales ca e o experiență extraordinară pentru cei cu limbi străine, pentru că nu înveți doar limba tării gazdă, ci și cîte ceva în limbile prietenilor tăi.

Îmi place la nebunie în Sofia.. că aerul e mai curat. Iar dacă doresc.. în doar jumate de oră sunt pe munte, pe Vitoșa. Asta e un mare plus. Au natura foarte aproape și din ce am văzut au destul de multă grijă de ea (în sensul că nu vezi prea multe gunoaie pe munte).

Așa că de acum încolo.. o să încerc să vă mai arăt atât imagini din Sofia, cât și din alte locuri pe care le voi vizita. Timp să fie, și promit că nu o să regretați!
Vedere de pe Vitoșa către Sofia

You May Also Like

3 Comments