Fortareata Tarului Samuil Ohrid Macedonia
Acest cățeluș foarte adorabil își aștepta stăpânul legat de gărduleț. Foarte cumințel, stătea și păzea intrarea în cetate. O adevărată scumpete de cățel.
Prețul de intrare este unul foarte mic, sub 1 euro. Mai ales dacă îi saluți în macedoneană, pentru că am înțeles că prețul pentru străini este cu câțiva denari în plus.
La un moment dat, aici a fost capitala Primului Imperiu Bulgar, între anii 992–1018. Motiv pentru care macedonenii îl consideră pe Samuil al lor și nu al bulgarilor.
Din ce am înțeles totul a fost renovat în urmă cu câțiva ani. Dar acum arată foarte bine și este păstrat destul de bine.
Iar turiștii vin în număr mare așa că au și parte de fonduri pentru a mai continua cercetările. Am văzut că încă se mai cautăDin păcate pentru cei care doresc ghid, nu știu dacă există opțiunea. Nu am văzut nimic de genul asta pe la intrare. Deși dacă ești doritor să cunoști mai multe, poți cumpăra o cărticică despre cetate.
Vedere către celălalt capăt al orașului, unde poți vedea doar vile noi și mașini scumpe. E destul de frapant să vezi de sus trecerea exactă de la vechi la nou.
Cineva când a văzut poza asta a întrebat unde naiba suntem și dacă nu cumva din Bulgaria am ajuns și prin China într-o mică vizită. Zidurile de aici sunt mici și totuși destul de spectaculoase.
Bune pentru un moment de relaxare după ore întregi de bătut străduțe. Mai ales că acolo sus este foarte bine dacă este soare afară, iar vântul doar adie plăcut.
Locul din păcate e destul de strâmt încât cred că poate deveni puțin enervant dacă sunt mai mulți oameni în zonă. Dar din fericire se poate circula ok.
Cum ajungi la cetate? În principiu ai indicatoare peste tot prin centrul vechi al orașului, așa că nu este deloc greu. Te poți descurca fără ajutor. Mai ales că din anumite puncte, poți vedea zidurile și trebuie doar să urmezi poteca.
Asta îmi place că este un orașel foarte turist-friendly. Indicatoare ai din plin și nu doar în chirilice ci și în engleză. Eventual poți găsi chiar și în alte limbi în anumite zone.
Marele zid al Ohridului. Locul perfect pentru pasionații de filmulețe și panorame. Nici măcar nu ai nevoie de trepied pe aici.
Comments