Casa Kordopulov Melnik Bulgaria

Casa Kordopulov este o casă superbă în stilul Renașterii Bulgare, aflată în orașul Melnik din Sud-vestul Bulgariei. A fost construită în anul 1754 pentru producția de vin (sub casă se află un imens beci-cramă plin de un vin superb).
Casa se poate vizita ca orice altă casă-muzeu. Intrarea costă 2 leva. Adică poți vizita întreaga casă, poți face poze în voie (ceea ce din păcate nu este posibil peste tot și devine enervant uneori).
Partea faină este că la finalul turului, după ce ai vizitat întreaga casă, podul, ceasul solar .. ajungi în beci unde se află un semi restaurant și unde beneficiezi de o degustare de vin inclusă în preț.
Așa că cei care dețin muzeul au fost destul de deștepți încât să adopte strategia asta de atragere a turiștilor. Pentru ca da, o degustare inclusă în preț atrage lumea. Și erau turiști din plin chiar și când am fost noi, deși nu era sezon.
Intrarea în casă. Chiar și în noiembrie.. încă mai era verdeață.
Camera ce ținea loc de living, aici se primeau oaspeții pentru o mică Rakia și pentru ceasuri bune de palavre dacă era cazul.
Dormitorul casei. Destul de uimitor că aveau așa de puțină mobilă.
Șemineul din dormitor.
Camera de oaspeți.
Rândul de jos de ferestre este construit în stilul tipic bulgar, pe când etajele superioare sunt un amestec între venețian și otoman, având chiar sticlă Venețiană (geamurile), acest lucru făcând casa unică în Bulgaria.
Bucătăria din dotare. Foarte frumos luminată și cu o panoramă faină de pe geam. Deși aici era mai mult sala de mese decât bucătăria în sine.
Steagul bulgăresc fluturând mândru în zare.
Pivnița de care vă povesteam. O adevărată binecuvântare, mai ales într-o zi foarte călduroasă nu îți mai vine să ieși de acolo.
Pivnița ce se află imediat sub casă, are pereții construiți din piatră (aici unde arată a semi-bar, salon de degustat) pe când restul este săpat în stâncă.
Coridoarele sunt destul de înguste, dar e ok și pentru mai mulți oameni. Beciul se poate vizita fără probleme. Nu prea am văzut unde și cum, dar beciul cred că avea un sistem de ventilație foarte bun, aerul era destul de proaspăt.
Beciul are o capacitate de 300 de tone de vin.
Paharele noastre de degustare. Bun o mai fost!

Comments