Veda House Sofia - Ceai si Intelepciune

Pentru cei care ajung în Sofia și vor puțină relaxare într-un loc mai deosebit, pot să le recomand ceainăria Veda house. Un loc tare frumos, unde cei ce lucrează acolo îți fac ziua mai senină prin zâmbetele lor și prin entuziasmul de care dau dovadă.
Acolo este locul unde mai mereu bate soarele în geam pentru a face atmosfera cu atât mai faină. Locul se află pe Strada Gladston numărul 2. Foarte aproape de intersecția cu bulervardul Hristo Botev. Puteti vedea o harta aici.
Partea faină este că nu se servește doar ceai acolo ci și mâncăruri pentru vegetarieni (adică orice, fără carne). Și supele lor.. sunt de vis! E locul perfect pentru un prânz, dacă doriți ceva mai special decât banalul restaurant.
Programul de funcționare este zilnic între orele 10 și 23. Așa că aveți timp destul și de explorat orașul sau de terminat treaba și de relaxare apoi cu un ceai fierbinte, mai ales pe timp de iarnă.
Atmosfera este de vis nu-i așa? Era destul de gol pentru că era încă foarte devreme, nu era încă pauza de masă. La plecare deja micul local începea să devină neîncăpător de sofioți dar și turiști.
Locul perfect dacă vrei să lucrezi puțin în liniște.
Prețurile pentru un ceai sunt ca și în București din ce am observat. Văd că ceainăriile nu respectă prețul de Bulgaria, dar oricum sunt ok. Se cam încadrează între 3 și 5 leva.
Mi-a plăcut la nebunie cum era decorat totul, mai ales că îmi aducea aminte de un loc drag mie (ceainăria Vasiliada). Deși aici este locul mult mai mare.
Lumina este din plin!
Și partea frumoasă este că sus.. la un fel de etaj, este un mic salon turcesc, în sensul că acolo stai în fund pe niște pernuțe și fără papuci. Te poți simți ca acasă alături de prietenii tăi.
Ceai și cănițe din plin. Multe chiar și de vânzare pentru doritori.
După cum spuneam, decorațiunile și aranjamentul sunt de vis! Chiar pot fura de acolo câteva idei pentru viitorul meu apartament.
Un ceai delicios!
Alături de o prietenă draga, este mereu rețeta perfectă pentru o zi bună oricât de îngândurat esti. Tot te poți destinde. Și îmi place, că locul asta mi-a adus aminte cât de mult îmi place ceaiul.
Mai ales ceaiul de cireșe. Divin!

Comments