Dealurile din Plovdiv Bulgaria

Primul lucru pe care l-am făcut odată ce am ajuns în Plovdiv a fost să cucerim dealurile. Citisem despre ele în Rough Guide și apoi mai știam câte ceva din povestirile unei profe de bulgară de aici din Sofia.
Și chiar nu am regretat, mai ales că ajungând în Plovdiv destul de matinal, eram printre puținii nebuni ce doreau să se cațepe la 10 dimineața. În rest mai vedeai doar câțiva turiști ce își sorbeau adormiți cafeaua pe la vreo terasă pe strada principală.
Vedere de pe Sahat Tepe către dealul Taksim și Dzhambaz tepe unde se află celebrul teatru roman al Plovdivului. După cum se vede în denumiri, influența turcească încă se simte chiar și în ziua de azi.
Panorama era tare faină de acolo de sus, mai ales că puteai să vezi mai bine casele faine din centrul vechi, mă ducea puțin cu gândul la Sighișoara, mai ales pe diverse străduțe pietruite.
Noi am avut baftă să prindem o zi (mult prea) călduroasă, dar măcar am putut să ne bucurăm pe deplin de oraș, mai ales că pe anumite dealuri este destul de greu să escaladezi pe bolovani uzi sau noroi.
E uimitor ce fain poate să arate un oraș cu mini dealuri chiar prin centru nu? Îți dă senzația pe alocuri că te afli undeva într-un orășel de munte.
Se pare că de la atâtea ploi și vântu puternic a mai rămas doar o mică bucățică din steag atârnată de băț.
Vedere către sediul M-tel (Vodafone-ul bulgăresc) și către gara.
O ultimă privire în spate.. și ne pregătim de alt deal.
Dealul Nebet Tepe, la care ajungeți imediat după ce vizitați Muzeul de Etnografie sau de Istorie. Doar urmați straduța Dr. Chomakov până ajungeți la situl arheologic.
Situl arheologic, plin de turiști străini. Din păcate nu am auzit niciun român prin zonă. Dar este un alt deal fain de unde poți admira o panoramă faină a Plovdivului, mai ales că ai un unghi excelent de cel puțin 180 de grade.
Un loc bun ca să șezi și să faci poze.
My best friend în excursiile din Bg, chiar dacă varianta mea de carte e destul de veche. Dar majoritatea informațiilor sunt la fel de bune.

Comments

Unknown said…
costi.biolan Multumim pentru peisajele din Bulgaria, mai ales...
Rose said…
Ce culori, ce peisaje, ce locuri! Superb Dia!
@Costi - Mereu! Mai am destule de publicat. Din fericire am avut ceva timp să mă plimb pe aici semestrul acesta.

@Rose - Sunt convinsă că ți-ar place! Trebuie să mergi.