Noaptea in Plovdiv Bulgaria

Noaptea Plovdivul arată tare fain și interesant. Mai ales văzut de sus de pe dealuri. Unul din cele mai faine puncte de admirat orașul este Dealul Bunardzhika, care este puțin mai departe de centru.
Cum se poate ajunge aici? De la Gara din Plovdiv, se tarversează strada, și imediat după sensul giratoriu țineți drept bulevardul Ruski până ajungeți la parc/deal.
De acolo doar urmați vreuna din poteci (pentru că sunt destule) și o urmați până sus. Majoritatea merg direct la monument, doar că unele pe mai ocolite.
Noi am început în partea cealaltă a parcului urcarea, undeva pe lângă restaurantul *Micul Bunardzik* și de acolo, am mers în zig zag pe fel de fel de poteci mai întortocheate și care ni se păreau nouă că vor scurta drumul.
Din păcate nu toate zonele sunt luminate, așa că recomand să mergeți acolo într-un mic grup. Deși eu nu am văzut persoanaje dubioase (am găsit prin parc doar niște îndrăgostiți ascunzându-se pe ici pe colo) e mai bine să nu riscați.
Orașul arată de vis, nu-i așa? Napărat de mers acolo! Sunt curioasă cât de fain ar arăta totul zilele astea plin de zăpadă. Mai ales pe timp de zi.

Comments

Apollo said…
Frumoase poze. Mi s-a facut dor de-o plimbare.
Un drum până la Plovdiv e o plimbare tare faină. Mai ales că ai destule de văzut prin oraș dar și în imprejurimi.
Dudian said…
Fiecare cu obsesia lui...mie pozele astea îmi aduc aminte de Sarajevo:)
Eh, tot ajung eu in Sarajevo cat de curand, si atunci o sa ne putem da cu parerea despre asta.

@Apollo - si mie mi se face cand vad unele din pozele voastre! :) Mai ales acum.. cand am vazut putin Croatia.