Strada Principala Plovdiv Bulgaria

Strada principală din centrul orașului Plovdiv se numește Knyaz Alexander Battenberg și începe de lângă Piața centrală și Parcul Țar Simeon și se termină în apropierea podului pietonal (plin de fel de fel de magazine în interior) peste râul Marița.
După cum se poate vedea, clădirile sunt superbe și într-un stil mai ciudat, cel bulgăresc și cu influențe puternice vieneze (în opinia mea).
Faină clădirea nu?
Alte clădiri ca cele cu care poate sunteți familiarizați din orașul Ruse. Bineînțeles că aici sunt mai multe și mai bine îngrijite.
Strada unde nu poți duce lipsă de localuri faine. Am văzut o mulțime de cafenele și terase unde să poți mânca ceva. Așa că nu duceți lipsă de nimic.
Din nou o mică piață. Păcat că era deja toamnă și fântâna nu mai mergea. Cred că ar fi arătat și mai frumos. Dar era frumos pe acolo de stat, erau destule băncuțe unde puteai să citești o carte.
Francezii în Plovdiv.
Și de reținut este că fiind un oraș turcesc puteți găsi kebap din plin. Foarte bine făcut și la un preț bun. Chiar aici pe strada principală, e plin de ele.
Terasele erau destul de goale fiind totuși 10 dimineața într-o sâmbătă, dar seara când ne pregăteam de plecare deja erau neîncăpătoare.
Nu mai este bere!
Alte clădiri superbe în apropierea Stadionului Roman și a pieței Jumayata.
Un fel de fântână mai ciudată și futuristică.
Mi-a plăcut la nebunie faptul că erau foarte multe case superbe și bine întreținute, iar altele ce se pregăteau de o renovare. Așa că e bine că se investesc ceva bani în asta.
Lume puțină, dar strada era curată lună.
Spatele moscheii turcești.
Partea din față, cu intrarea în moschee.
Foarte frumos întreținută, și mi-a plăcut că se putea intra în interior dacă doreai să vezi și să faci poze (no tax!).
Neapărat de vizitat! Și apoi.. porniți pe străduțele micuțe de lângă moschee. O să găsiți locșoare faine, magazinuțe interesate, cofetării cu produse delicioase și chiar și baclava.

Comments

Rose said…
Arata fain rau orasul asta. Imi plac culorile si architectua si soarele.. :)
Soarele chiar a fost prea tare atunci. Leșinam de cald. Stăteam doar în tricou.