Drumul catre Bansko Blagoevgrad Bulgaria

by - February 25, 2011

Din Banya unde am stat noi la hotel, am decis să mergem pe jos până în Bansko. Mai ales că era destul de aproape. Cred că erau vreo 4 kilometri. Și vremea era superbă de o plimbare în aceea zi.
Așa că am părăsit încetișor Banya și am început să ne bucurăm de peisajul ce se vedea în toate părțile. Pentru fotografi este o zonă de vis.
Munți peste tot, mai ales că ne aflam într-o vale.
Locul perfect pentru pozat panorame.
Valea se află între Munții Pirin, Munții Rila și Rodopi.
Așa că ai destule opțiuni de explora prin zonă. Deși nu știu dacă toate traseele sunt accesibile și iarna. E posibil să fie unele interzise.
Și de obicei drumul acesta îl puteți face ori cu shuttle bus-ul de la hotel (mai toate din zonă oferă așa ceva) ori cu microbuzul care trece prin zonă, asta dacă doriți să beți ceva liniștiți.
Sau, și mai bine se poate merge pe jos. Puțină mișcare nu strică nimănui până la urmă și așa te poți bucura cel mai bine de peisaj.
Pozele sunt făcute, cam anul trecut pe vremea asta. Pe acolo ninsese mult și plugurile abia făceau față dar fiind o zonă cu trafic mare de turiști mergeau aproape non stop curățând drumurile.
E fain că încă a rămas o bucățică de natura de care constructorii nu s-au atins, așa că poți face poze și fără hoteluri prin zonă. Nu ca în Bansko unde se produsese un boom în construcții acum câțiva ani.
Pe alocuri câmpul îmi aducea aminte de vechiul clip al celor de la Morandi - Falling asleep. Știu că eu eram încă prin liceu pe vremea aia.
Încă puțin și ajungem în oraș.. deja visam la o ciocolată caldă.
People, stop fighting
Angels are crying
We can be better
Love is the answer

You May Also Like

5 Comments