Bansko si Partiile de ski Bulgaria Blagoevgrad

Vă prezentasem orașul, prezentasem drumul către Bansko, așa că era normal ca până la urmă să ajungem și la cireașa de pe tort, și anume pârtiile de ski de pe acolo.
Mai ales că tot suntem încă în sezon. De zăpadă ei nu prea duc lipsă, iar până spre final de aprilie se poate schia în condiții perfecte. Când zăpada dă semne de fugă, o mai țin pe loc tunurile de zăpadă artificială.
Urcarea durează undeva între 25-30 de minute cu telecabina. Sunt identice telecabinele cu cele de pe Vitoșa, tot de 5-6 locuri (în funcție și de tonaj).
Partea faină este că nu trebuie să îți placă să te dai cu skiurile sau placa ca să te poți bucura de plimbarea cu telecabina. Mai ales că peisajul este superb.
Iar sus ai destul opțiuni, ori că vrei ceva de papa, ori ceva cald sau rece (pentru doritorii de bere, recomand berea zonei, Pirinsko).
Cabana era mai mereu plină, iar unii mai curajoși și mai bine echipați stăteau și savurau o tărie afară. Și tot nu pricep cum de cu atâția nemți în zonă nu au învățat că vinul fiert e o afacere profitabilă la munte.
Dacă prindeți și o zi cu ceva fulgi prin zare, peisajele sunt cu atât mai frumoase! Am fost aici și în aprilie și nu a fost atât de spectaculos.
Pentru cei care nu doreau să intre în cabană, exista și un fel de cort ca cele de pe plajă. Și da, chiar era foarte bine încălzit, dar era greu apoi când ieșeai și te loveai din nou de ger.
Mult alb în spate.
Pentru doritori, telescaunul se poate folosi și doar pentru o plimbare. Am văzut mulți oameni fără schiuri și echipament ce mergeau din curiozitate mai sus, către vârf.
Uimitor este că există drum până acolo. Bine, trebuie să ai și o mașină de mare încredere ca să ajungi până sus, dar e frumos că există și mai ales că bulgarii bagă zilnic plugul pe el.
Snow, snow, snow! Let it snow!
Priveliște din telecabină
Ne întorceam din nou în oraș. În față aveți Bansko.

Comments

Rose said…
Ce-as vedea un munte!! :D
Superbe pozele, asa pofta imi fac de zapada si munti si vinuri fierte ...
Acum ca a dat caldura, imi place. Dar si zapada aia din Bansko are farmecul ei. Mai ales cand ninge ca in povesti.