Diverse imagini Sofia Bulgaria

by - April 23, 2011

Tot am locuit în Sofia timp de 5 luni, așa că m-am gândit să vă mai prezint câte puțin din Sofia mea, un oraș care poate la prima vedere nu spune nimic, dar dacă ai răbdare, poți să descoperi o nouă lume.
Biserica Celor Șapte Sfinți (Sveti Sedmochislenitsi) este numită așa după Chiril și Metodie și ai lor 5 discipoli. Biserica a fost inițial o geamie turcească, construită de Suleiman Magnificul, dar între 1901 și 1902 a fost transformată în biserică.
Imagine surprinsă pe strada Graf Ignatiev.
Tot strada Graf Ignatiev, o străduță doar de tramvai (în rest pietonală). Îți e mai mare dragul să te plimbi pe acolo. Mai ales că în zonă se află multe magazine faine și desigur și localuri.
Bulevardul Vitoșa, care momentan este mai mult pietonală, asta datorită lucrărilor la metrou ce au loc în tot orașul. Dar e mai bine așa. Acum sofioții au un bulevard întreg pe care se pot plimba în voie.
O hartă extrem de folositoare. O găsiți prin diverse localuri (normale și vegetariene) și ceainării. Să o luați când o găsiți! E superb desenată și foarte utilă.
Sala Palatului varianta de Sofia sau NDK cum o numesc bulgarii.
Poza din fața NDK.
Covorașe tradiționale bulgărești. Arătau foarte fain.
Undeva pe lângă NDK.
Toamna în Sofia.
O inimioară în cafea și o mică gustare la Coffee Heaven!
Jardinierele astea erau mai peste tot prin oraș!
În zona Boyana.
În curtea Bisericii din Boyana.

You May Also Like

2 Comments