Diverse imagini Thessaloniki Grecia

Una din primele gări grecești de după granița de la Kulata. Pentru amatorii de trenuri, e bine de știut că aici în gara Strimon, trenul staționează în jur de 20 de minute. Probabil așteptând să treacă alt tren. Important este să știți că puteți ieși liniștiti afară.
Mai ales că gara e frumoasă, au o cafea bună și deja te poți bucura de limba greacă ce se aude veselă peste tot. Chiar și pe vreme ploioasă grecii nu pot să stea mohorâți. Cel puțin cei din gară.
Așa arată trenul Sofia - Thessaloniki. Foarte frumos, curat. Umitor ce bine poate să arate un tren internațional. Are doar 2 vagoane, aparține de căile ferate elene. Oricum în gara de la Thessaloniki era un tren foarte arătos. Și pe la ei am văzut atunci multe hidoșenii de trenuri de parcă erau ale CFR-ului.
Vă povestea cu un articol în urmă că amicii mei aveau un apartament imens, 3 camere (sufrageria era foarte mare) și cu un balcon ce se întindea pe aproape toată suprafața apartamentului. Avea peste 100m pătrați. Și totul costa doar 500 de euro pe lună!
Țin să precizez că balconul era mare cât o curte. Puteai face o mică petrecere acolo fără probleme. În rest geamurile ce dădeau în balcon erau imense, de jos până sus.. și făceau o lumină în casă de nu îți venea să crezi. Și apartamentul se află fix în buricul târgului. Cam în 10 minute, maxim 15 ești oriunde în zona centrală a orașului (pe jos).
Și amicul meu Petros, oferind un mic concert privat cu chitara sa electrică. E frumos să descoperi noi laturi ale unor amici. Vă spun că nu m-am plictisit deloc, e un chitarist excelent deși nu prea are timp de asta.

Poze făcute de la o cafenea din Municipalitatea Panorama. Un fel de cartier rezidențial puțin mai departe de centrul orașului. Merită mers acolo pentru panoramă așa cum spune și numele locului.
Orașul se vede superb! Și chiar îl poți admira pe tot. Plus că în Panorama cafenelele sunt așezate toate către oraș și către mare.
Și ei au niște pisici speriate de bombe.
Digul din Kalamaria, un alt cartier al orașului.
Pontonul din Kalamaria, privire înspre oraș.
Îmi venea să mă arunc de acolo să fac o baie, apa era curată lacrimă, plină de peștișori. Păcat doar că afară vântul cam bătea rece.

Comments

Chiulica said…
Pozele sunt extraordinare! Cred ca vacanta a fost minunata :)
Mersi mult! Din fericire a fost tare fain, din păcate au fost doar 3 zile, că apoi trebuia să revin la Facultate în Sofia. Dar m-aș mai duce acolo cu drag.