Filmul The Way Back filmat in Bulgaria


Din ce în ce mai multe filme încep să fie filmare în Bulgaria. Cel mai recent nume mare este *The way back*, un film superb, cu nume mari precum Jim Sturgess, Ed Harris și Colin Farrell, dar să nu uităm și de cei doi români, Dragoș Bucur și Alexandru Potocean (unul dintre ei fiind în film yugoslav iar altul polonez).

Este atât de bine filmat, încât nu mi-a venit să cred când am auzit că zonele de la început, așa zisa Siberie, era defapt Bulgaria, mai precis undeva prin Vitoșa, lângă Sofia.S-a filmat lângă Sofia, prin pădurile și munții de acolo. Anumite zone au fost filmare în Studiourile din Boyana, și se pare că și localitatea Vakarel a apărut la un moment dat. Plus că mai toți figuranții erau bulgari în film. La fel și echipa de make-up a filmului.

Alte locații de filmare au fost India și Marocul. Este un film cu o mână de actori, dar este un film puternic, presărat și cu elemente din Gulagul lui Soljenițîn. De menționat că regizorul este chiar Peter Weir.

Comments

Stoica said…
Filmul l-am vazut si mi-a lasat o impresie foarte placuta, merita vazut. Chiar nu stiam ca este facut langa noi in Bulgaria, bravo lor se pricep si la filme se pare.
Buna! Sincer nici eu nu am stiut, pana nu am dat peste un interviu cu Dragos Bucur in care povestea de perioada din Bulgaria, moment in care mi s-au aprins beculetele si am facut niste sapaturi.
Vlad Stoica said…
Interesant, filmul mi-a placut foarte mult, dar nu mi=am dat seama ca este filmat la vecinii nostrii. Bravo lor, se pare ca sunt profesionisti.
Da este realizat superb. Contează și echipa dar și instrumentele. Așa cum a fost în urmă cu mulți ani cu Cold Moutain la noi. Nimeni nu știa. Balcanii sunt o zonă foarte bună de filmări!