Drumul spre Svishtov Bulgaria

Chiar la începutul lunii iunie am pornit spre Sviștov, despre care am mai povestit și în trecut. Este orășelul de peste Dunăre de Zimnicea. Era un ultim weekend mai liber înainte de licența mea și vremea se anunțase minunată. Și chiar a fost, mai ales că încă de dimineață soarele a ținut cu noi (uneori prea mult).
Iar pe drum am avut parte de multe câmpuri înverzite frumos și cu pâcle roșiatice de colo-colo. Macul asta are un farmec aparte, mai ales când mergi pe un drum nu foarte circulat și cunoscut. Era frumos că ne-am și permis să oprim de mai multe ori pentru poze fără griji că am încurca traficul.
Am mers din București până la Ruse, și de acolo am ținut direcția spre Byala până la intersecția cu Obretenik, când faceți dreapta și urmați drumul spre Tsenovo - Novgrad - Vardim și în cele din urmă trecând pe lângă situl arheologic de la Novae, ajungeți în centrul orașului.
Peisajul era de vis după cum se vede. Doar pe alocuri drumul este mai dificil, dar încetinind puțin se trece ușor și peste acest mic obstacol.
Înainte de satul Tsenovo.
Imediat după bifurcația din Tsenovo, pe drumul spre Novgrad.
Bulgaria tot este țara trandafirilor, așa că niște oameni foarte drăguți s-au gândit să-și facă o arcadă mai interesantă la poartă. Și deși casa era pe o străduță mai ascunsă, peisajul îți fura ochii imediat.
Mănăstirea Sveta Troița din centrul orașului Sviștov.
O mică pauză de cafea la French Cafe-ul din Sviștov.
Un local ce devine din ce în ce mai cochet cu fiecare anotimp. Se pare că au descoperit rețeta succesului, în afară de prețurile super și unul din puținele frappe-uri care nu erau dulci încât să dai în diabet. Și desigur, au wifi, ca mai toate localurile faine din orășel.

Comments

Rose said…
Cat verde!! :) Frumos, n-am ce zice. Face pofta de duca....