Cu trenul spre Buzau

Ieri am fost într-o scurtă vizită spre Buzău. Și pe drum m-am bucurat de câteva peisaje superbe. Măcar asta e unul din avantajele de a merge cu trenul. Poți să admiri peisajul în voie și să faci și poze mult mai nemișcate. Păcat doar că am nimerit un compartiment de tip vagon și nu era la fel de plăcut. Dar am avut baftă de aer condiționat.
Și desigur că floarea soarelui nu a lipsit din peisaj. Ba chiar l-a completat superb. Peisajul frumos a început după Ploiești. La vreo jumate de oră de la Ploiești, au apărut munții și florile. Nu mai călătorisem de ceva vreme cu Cfr-ul pe timp de zi.
Surprinzător a fost că totuși deși vagonul era de tip personal, aveam destul de mult loc la picioare. Dar parcă ar fi mers totuși și o măsuță la scaunul din față. Mai ales că era un rapid care mergeam până la Botoșani. Dar oricum, e de apreciat că vagonul arăta fain.
Cu puțin înainte de intrarea în Buzău.

Comments

Iulian Sirbu said…
Sunt mai multe avantaje ale mersului cu trenul, pe langa peisajele superbe pe care le poti prinde mult mai misto decat dintr-o masina/microbuz/autocar! Sa nu uitam de siguranta calatoriei! De ce te plangi de vagon ca era de tip salon?
Si eu ador trenurile, dar urasc faptul ca pe anumite rute sunt uneori invadate de oameni mai colorati, care nu platesc bilet. Si nu ma refer la trenurile de tip personal. Ci la ACC si Rapid. Uneori nu stiu cat de in siguranta esti calatorind singura ca fata cu specimenele mai sus mentionate. Pe cand in autocar macar nu intra :) Daca nasul si-ar face treaba, as deveni fan CFR, mai ales ca au deja vagoane noi si faine pe unele rute.

Alta chestie cam enervanta este ca spre bunica mea din Valea Jiului de exemplu, exista doar 2 trenuri, unul la ora 17 si unul pe la 23. Dar nimic care sa plece dimineata din Bucuresti.

Si ref la vagonul salon, daca ai ghinionul de oameni foarte galagiosi nu prea poti face nimic. Eu am avut parte de un grup foarte vesel, de ii auzeam si prin casti. Asa macar de era compartimentat poate aveam sansa sa nu pic cu ei sau sa ma mut.