Documentar Bulgaria Turism Cultural

Căutând de zor un cu totul alt filmuleț pe Youtube, am găsit o serie frumoasă de documentare de vreo 20 de minute. Primul este acesta, despre turismul cultural din Bulgaria, cu o prezentare în limba Engleză a diverselor locuri și cu multe detalii. Din păcate pronunția în limba engleză este mai ciudată, dar merge văzut și ascultat până la capăt dacă aveți timp. Filmările sunt realizate cu sprijinul Autorității Naționale a turismului bulgar.

În clipul de mai sus, prima parte o să vedeți imagini din Veliko Târnovo pentru început, apoi acțiunea se mută lângă Ruse, la Ivanovo (Rusenski Lom), continuă apoi cu rezervația de la Bojenți (sau Bojentsi), apoi mergem puțin în zona Șumenului și ajungem la Călărețul de la Madara, continuăm cu o mică prezentare a sărbătorii de Eniovden (24 iunie, Ziua Sfântului Ioan Botezătorul în calendarul creștin) filmată în Arbanassi și totul se termină la Muzeul Satului din Etara.

Apoi partea a 2-a se continuă tot la Etăra, și apoi fugim undeva în nord-vestul Bulgariei la peștera Măgura, care se află destul de aproape de Belogradchik, de acolo mergem în inima munților Balcani, la Kazanlâk unde vedem mormântul trac, mergem înspre sud puțin către Plovdiv apoi, un oraș arhitectural superb, care oferă o gamă largă de obiective turistice. Continuăm cu o prezentare mai largă a vechiului centru al stațiunii Nessebăr și culminăm în cel mai mic și mai călduros orășel (cu un vin extraordinar) și anume Melnik!

Comments

Unknown said…
Foarte frumoase si interesante documentarele despre Bulgaria. Unele din obiective le-am vizitat si mi-au placut foarte mult. Cu prima ocazie as vrea sa mai vizitez....

Scrii foarte frumos despre Bulgaria.

Felicitari!
Mulțumesc mult! Încerc să descopăr și alte tări din zonă și locuind în București, Bulgaria a fost cel mai aproape de mine. Dar o să încerc să vă povestesc despre toate tările balcanice pe viitor.

Și eu am unele obiective din documentar pe care încă nu le-am bifat.
Unknown said…
Astept cu interes urmatoarele povesti... :)
Dudian said…
Hey. Vezi ca ai pus acelasi documentar (bun, ce-i drept) de doua ori:)
@Dudian - Nu este de 2 ori, doar ca sunt 2 parti de cate 10 minute fiecare.
Dudian said…
Acum da, insa aseara imi aparea acelasi de doua ori. incurcate sunt caile tehnologiei...