Magazin de cafea Kyustendil Bulgaria

Am petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică weekendul trecut în micuțul orășel de graniță Kyustendil. Și după ce ne-am plimbat pe strada principală, mai spre final, am văzut un magazin ce era încă deschis (cred că era deja 9 seara și mai era și sâmbătă). Când ne-am apropiat și am descoperit că este magazin de cafea, nu știam cum să intrăm mai repede.
Mi-a plăcut la nebunie că avea o multitudine de cafele deja ambalate (cele clasice din supermarketuri dar și branduri mai necunoscute) dar și vreo 20 de saci de cafea vrac. Bineînțeles că doar sacii ne-au fascinat atunci. Mai ales că prețurile erau super ok. Cam 1 lev pe 100 de grame de cafea. Cea mai scumpă cafea era 1,3 leva pe 100 de grame.
Și chiar aveau un gust de vis! Noi de ani de zile nu mai încercasem cafeaua vrac pentru că avusesem niște experiențe mai proaste în trecut, dar acum impresia noastră s-a schimbat cam la 180 de grade. Mai ales că de o săptămână bem în fiecare zi alt gen de cafea, cu alte arome și parcă dimineața noastră începe mult mai frumos.
Șocul cel mai mare a fost să găsim un așa magazin de nișă, într-un orășel nu foarte popular și cu o populație în scădere, dat fiind că tineretul migrează 100 de km mai încolo spre Sofia. Kyustendilul chiar a fost o surpriză plăcută!

Aveți idee dacă pot găsi un asemenea magazin de cafea și prin București? Chiar mi-ar place să mai încerc și pe la noi.

Comments

Anonymous said…
poti gasi chiar mici prajitorii de cafea, incearca delicateseflorescu.ro sau sarkis.ro
Delicatese Florescu îmi pare un loc destul de fancy și faptul că de acolo se aprovizionează mai marii noștri conducători chiar nu mă încântă. Dar promit să trec pe acolo să investighez.
in targoviste un magazin asemanator coffe shop pe centrul vechi al targovistei
In al nostru Targoviste sau cel bulgaresc? :) In cel bulgaresc am fost o singura data pana acum si nu l-am explorat deplin.
Da in targoviste (dambovita) este un magazin asemanator cu foarte multe tipuri de cafea.
din vara am inteles ca vor si prajii cafea la scara mai mica.
Anonymous said…
Si langa Judecatoria Targoviste/ RAGC- Dambovita este un magazin fain de cafea cu diferite arome, ciocolata spaniola si belgiana- CAFFE BOUTIQUE. o nebunie!
Anonymous said…
Am inteles ca cei de pe centru vechi vor avea propria cultura de cafea prin camerun sau indonesia este adevarat?
Anonymous said…
Magazinul de cafea(FOSTA DIETA) in Targoviste pe Centrul Vechi este un adevarat coltisor de rai pentru consumatori de cafea de calitate.