Muzica Tranditionala Bulgareasca


Acesta este începutul unui show al lui Slavi Trifonov. Ca personaj nu îmi este foarte simpatic, asta pentru că talentului lui muzical nu este tocmai extraordinar, dar nu asta contează. E uimitor că a reușit să mențină show-ul deasupra liniei de plutire pentru atâția ani. Are peste 11 ani de când e gazda unei emisiuni în stilul lui Jay Leno. Și încă îi merge.

Ca să nu mai vorbim despre concerte, unde reușeste să umple un stadion fără probleme! Eu l-am *cunoscut* prima dată acum vreo 2 ani, la concertul lui din Burgas. Eram acolo la seminarul de limbă bulgară și cei de acolo au decis să ne ducă și la un show mai deosebit. Mulți dintre noi nici nu auzisem de Slavi. Deși nu îmi place cum cântă, dar show-urile lui sunt fantastice, are mulți oameni în spate, o trupă talentată de instrumentiști și totul merge strună.

El nu apare în clipul de mai sus, dar mi s-a părut important să vă spun și despre el câte ceva, pentru că până la urmă el este cel care promovează și muzica tradițională bulgărescă. Pentru cei care nu știau, cimpoiul este ceva tradițional pentru muzica din Munții Rodopi. Și sună fantastic! Sper să vă placă!

Comments