Karaköy Beyoğlu Istanbul Turcia

După cum vă spuneam în primul articol, după ce ne-am început dimineața cu un ceai bun lângă Turnul Galata, am coborât înspre zona de port / pescuit / podul Galata. Sau cel mai bine zis, micul cartier Karaköy. El se află de o parte și de alta a podului Galata. Și este plin de bărcuțe, începând de la cele mici și sărăcăcioase, până la bărcile mari care funcționează pe post de maxi taxi între Europa și Asia.
Bărcile de croazieră sau care fac legătura între cele două continente. Ajung aici mi-am adus aminte de poveștile unui amic turc de acum 2 ani, care mi-a povestit că cea mai faină perioadă a fost liceul, și că acest lucru se datora și faptului că mergeam zilnic la dus și la întors cu vaporul între Europa și Asia.
Și chiar mi-a fost dat să văd destui puștani prin stațiile de taxare de la bărci, în uniforme și cu rucsacul în spate. Și pentru o clipă chiar mă gândeam cum ar fi fost să merg și eu așa către școală în loc de ratb sau metrou.
The other side of the bridge. Partea cu Bazarul se vedea în departare. Dar eu de luni bune visasem să ajung în Istanbul și să mă plimb cu vaporașul, așa că obiectivele turistice erau importante, dar eu eram nostalgică după verile petrecute trecând strâmtoarea Dardanele către Çanakkale. Așa că am pornit în cautarea vaporului.
Ziua a fost de vis. Chiar am prins niște culori superbe în aceea dimineață. Pozele din zona Karakoy sunt făcute până în prânz.
Aici nenea dorea să ne plimbe, dar nu prea aveam noi încredere în bărcuța lui. Așa că am făcut o poză și am continuat să mergem înspre podul Galata.
Încercând să găsim vaporașul pentru Asia!
Curățând barca.
Nu îmi venea să cred că încă era totul destul de verde, și afară destul de cald, mai ales că era primul weekend din luna Decembrie. În acel prim weekend Sofia și Bucureștiul erau năpădite de ploi și zăpezi și noi ne prăjeam în apa Bosforului.
Piața de pește. Pentru cei care sunt fani pește, asta e un mic rai, mai ales că din ce am văzut prețurile sunt bune, și mai proapăt de atât nu se poate. Iar dacă nu doriți să-l pregătiți singuri, atunci sunt destule tonete în zonă care vând un kebap doar cu pește!
Podul care face legătura cu Eminönü (cartierul din cealaltă parte, tot Europa). Și tot de aici pleacă cam la 10-15 minute bărcile către Kadıköy, în partea asiatică.

Comments

Taximaximel said…
wow! great blog maxi cab provides a lot of facilities with excellent drivers and iI agree with much of what is written here and I’ll be coming back to this website again.Thanks again for posting such great reading material.
Maxi cab | Maxi taxi
visit www.taximaximelbourne.com.au/
Maxi cab | Maxi taxi
bsnl said…
Melbourne has the best Limousines services in the world and boast about the most luxurious and exotic range of Limo hire service.
-Limo Hire Melbourne
-Exoti Car Hire
-Wedding Car Hire
-Wedding Limousines
-Wedding Limo Hire
-Chrysler Limousine Hire
-Stretch Limo Hire
-Porsche Limo Hire
Nice article thanks for sharing. it will be a good guide for us when we visit Istanbul.
When in Melbourne please visit or call us on
Maxi Taxi |Baby seat taxi |Taxi Melbourne Airport