Ultimele imagini din Istanbul Turcia

Luna asta am tot încercat să vă arăt Istanbulul descoperit de mine în urmă cu aproape un an. Sper că a fost o plimbare plăcută și dacă o să aveți posibilitatea de un City Break pe acolo, niciodată să nu spuneți pas, mai ales că uneori chiar există oferte faine. Și mâncarea turcească nu e de lepădat deloc! Poza de mai sus e doar așa, un mic trailer față de ceea ce găsiți acolo. Și baclavaua alături de un ceai fierbinte și tare, pe malul Bosforului face minuni. Sau eventual o Efes rece băută pe malul apei undeva în cartierul Galata. Istanbulul are multe de oferit!
Și e locul perfect pentru a lua suveniruri pentru toți. E chiar orașul ideal și pentru cei ca mine, care nu adoră să facă shopping ore în șir. Totul se găsește ușor, de cele mai multe ori cam la un loc (nu doar în bazar). Și prețurile sunt foarte bune la unele produse.
Ador Istanbulul pentru că este un oraș plin de culoare, un oraș unde ai mereu ceva de vizitat, unde în fiecare jumătate de oră ai un alt vaporaș care pleacă către o altă destinație. Îmi place că poți să te aflii la limita dintre două continente (din păcate pietonii nu au voie pe podul dintre Europa și Asia) și dacă ești prin Taksim ai impresia că este orașul care nu prea doarme (doar pe la 6 dimineața ce e mai liniștit).

Apropo, dacă doriți să consumați ceva alcool mai tare, recomand să aduceți de acasă. Din pacare Istanbulul este o locație foarte scumpă. Berea Efes costă în jur de 6-7 lei la supermarket, și de la 14 lei în sus la orice terasă. Asta ca să nu mai vorbesc de băuturile tari. Se pare că la ei se încearcă o reducere a consumului de alcool drastică. Din ce am înțeles de la amicii turci, o sticlă de ceva la ei, este cam cât e la noi într-un club de fițe.

În rest trebuie doar să vă înarmați cu încâlțăminte foarte bună, pentru că vă așteaptă kilometri întregi de explorat printre străduțele întortocheate ale orașului. Și dacă reușiți și vă pierdeți cu atât mai bine! În mod sigur veți descoperi lucruri interesante pe traseu. Deși aveam o hartă cu mine, o foloseam mai mult ca să știu să mă întorc. În rest mă ghidam după peisaj.

Comments

Ana Maria said…
Sa nu uitam totusi ca Turcia este o tara musulmana in care este interzis alcoolul.. asa se explica si preturile mari.. ;)
Stiam asta, dar parca in ultimii ani s-a triplat pretul la alcool. Eu am fost des in Turcia din 98 pana in 2004 si atunci nu era chiar in halul asta. Asa ca am preferat sa-i anunt si pe altii, sa nu isi faca iluzii.
Unknown said…
Foarte interesanta seria asta despre Istanbul, chiar ai ce vedea acolo.
@Apollo - Si eu nu am apucat sa explorez decat locurile turistice. Trebuie sa mai merg odata sa ma pot aventura si prin alte locatii + sa vizitez intregul Topkapi!