Restaurant Berarie Pivovarski Dum Praga Cehia

Din ciclul unde poți să mănânci și să bei bine în Praga, vă prezint azi.. Restaurantul - berărie Pivovarski Dum se află la intersecția dintre străduțele Ječná/Lípová, mai precis la stația de tramvai 4, 6, 10, 16, 22, 23 - Štěpánská. Mai precis se află între linia de Metrou galbenă B - Karlovo náměstí și linia de metrou roșie C - I.P.Pavlova. Așa că se ajunge destul de ușor, fiind aproape de centrul orașului.

Eu știam de locație de la părinții mei care vizitaseră Praga în urmă cu ceva ani, doar că ei fuseseră atunci la Pivovarski Klub, un local pentru cei care adoră berea. Fiind în partea cealaltă a orașului noi nu am ajuns și acolo, dar este încă pe listă. Dar și aici vă puteți bucura de mai multe tipuri de bere speciale, asta pentru că sunt făcute chiar acolo de ei, restaurantul fiind și o micro-fabrică-de-bere. Așa că puteți încerca berea blondă, brună, roșcată sau din sortimentele cu fructe (banane, cireșe amare), bere-cafea, bere-șampanie și altele.

Cel mai mare șoc a fost să văd meniuri în rusă. Eram pentru prima dată în Cehia și nu știam (nici nu bănuiam că au atâția rusnaci care le trec pragul). Și nu mult a durat surprinderea. Deși eram primii care intraseră în local (cred că abia deschiseserăp când am ajuns noi, chiar înainte de ora 12).. la scurt timp ni s-au alăturat vreo 6 ruși foarte gălăgioși. Și atunci am avut al doilea șoc când am văzut că chelnerița noastră vorbea mai mult și mai bine rusă decât engleză!
Fiind prima oprire după aterizarea în Praga și cazatul la hotel, am decis că e bine să începem cu o bere clasică așa că am testat berea lor, numită Štěpán în varianta blondă și brună. Astea erau doar așa cât să ne țină companie în timp ce răsfoiam meniul.
Aici este separeul clasic de restaurant, localul având oareacum 3 părți. Cea care se vede mai sus, apoi chiar lângă ea, în colțul opus aflându-se berăria unde puteai sta lângă cazane și încă o sală mixtă (combinație de restaurant cu bere - arăta foarte ok) undeva mai în spate, asta pentru cei care doreau un eveniment privat.
Masa de lângă noi.
Privire înspre bar
Restaurantul - cu puțin înainte de invazia rusească
Când ne-au adus meniul.. nici nu știam ce să alegem, apoi ne-au căzut ochii pe un titlu *Little Things That Go Well With Beer* și am zis clar, de aici alegem! Așa că am comandat o porție de *Fried Moravian Cheese* (imagine de aproape) și ...
probabil cei mai buni cârnați mâncați în ultimul an! Și anume Sausage in Dark Beer Sauce. Noi am devorat porția! Și din ce am văzut apoi, nici supa de gulaș nu era deloc rea, deși noi eram fani al gulașului tradițional.
partea de berărie - cazanele de care spuneam
barul și berile la draft cu diverse arome
Intrarea în local! Chiar dacă pe dinafară nu pare mare lucru, părerea se va schimba odată intrați! Mai ales dacă mergeți acolo mai matinal, cum am fost noi. Am înțeles că după ora 17 se aglomerează și nu mai e la fel de plăcut.

Comments