Visitor Center Staropramen in Praga Cehia


Tocmai am revenit din primul meu City Break. Și destinația mea a fost Praga. Un loc în care visam de vreo 3 ani să ajung, asta și datorită frumuseții orașului dar și datorită tradiției de bere. Mai ales că eu sunt mare pasionată de bere, și dacă este și neagră cu atât mai bine!

Așa că e vremea să vorbim puțin despre Bere, mai precis despre Staropramen de data asta. Am aflat de Staropramen Visitor Center de pe Blogdebere.ro. Și mi-a plăcut ideea! Mai ales că totul se termina și cu o degustare a berii.

Partea bună este că se ajunge foarte ușor până aici. Noi am venit pe jos că era cel mai scurt drum, plus că doream să vedem și *The Dancing House* pe traseu. De acolo doar am traversat podul Jiraskuv și am ajuns în zona *Praha 5*. Am mai mers puțin pe jos, până am ajuns la fabricuță (e defapt imensă) și acolo am mers pe strada Berii (se numește Pivovarska în limba cehă). Dar se poate ajunge și cu metroul până la Andel (linia galbenă).

Turul durează în jur de 25 de minute. Există tururi în mai multe limbi. Programul este de marți până sâmbătă între orele 10 și 18. Turul în limbă engleză este zilnic de la ora 13. Dar sunt și la alte ore, doar că nu sunt trecute pe site-ul oficial din păcate. Turul cu bere la final (degustare) costă 200 de czk/om sau 150 czk/om pentru tur fără degustare.

Clipul de mai sus e doar o mică parte din ceea ce puteți vedea acolo. Am lasat sonorul original pentru a vă bucura puțin de experiența de a vă plimba prin Muzeu. Iar la final, în ultima sală aveai posibilitatea de a alege să vezi cum ajunge berea la tine în țară. Din păcate noi eram în secțiunea de *alte țări* dar tot era frumos clipul de prezentare al berii. Pe scurt, Staropramen știe să își bucure fanii, au un marketing excelent în opinia mea!

Mai jos aveți și un clip făcut chiar de cei de la Staropramen, care vă povestesc de ce merită să mergeți acolo să vedeți exact ce se întâmplă, să vedeți produsele și să vă răcoriți cu o bere. Revin în scurt timp cu poze de acolo și cu detalii despre barul de la finalul turului!

Comments

Ana Maria said…
Craciun fericit!
Mulțumesc! La fel și ție, un Crăciun frumos! Nazdravy!