Vodici - Fanfara din Ohrid Macedonia


Vă povesteam în articolul precedent despre Fanfara din Ohrid care mergea la un moment dat pe străzi încântând oamenii de la terase.Oriunde te așezai puteai să ai parte de un mic concert privat din partea lor. Clipul e măricel, dar chiar mi-am dorit să vă faceți o părere despre nebunia de acolo în zilele de 18-19-20 ianuarie! Veselia era în toi și nu conta decât să te simți bine!

Am aflat că tradiția asta cu aruncatul crucii în lacul Ohrid a cauzat ceva probleme la început, fiind nevoie de anumite aprobări speciale pentru a organiza această aruncare în lac. Apoi după ce s-au rezolvat problemele administrative și legislative (macedonenii chiar au legi mai severe și dubioase uneori) a ajuns și în fosta Yugoslavie comunismul lui Tito și astfel iar au avut parte de ceva probleme, sărbătoarea organizându-se în secret de cele mai multe ori.

Și ce e frumos (încă) că cei din zonă care dețin pensiuni nu saltă prețurile, unii dintre ei ba chiar mai lăsând puțin pentru a atrage cât mai mult popor. Mai ales că în luna ianuarie nu este deloc sezon pentru zona Ohridului așa că localnicii fac orice pentru a fideliza turiștii.

Comments