Coborand dealul Petrin Praga Cehia

Ultima postare despre Petrin, un deal cu multe lucruri faine și cu o panoramă incredibilă a orașului. După ce am fost în Turn și ne-am plimbat prin Labirintul Oglinzilor și apoi am prins un mic concert de orgă în biserica de lângă (Kostel sv. Vavřince). Chiar dacă pe dinafară nu te impresiona, în interior totul era tare frumos ornat și aranjat. Chiar se simțea spirirtul Crăciunului, mai ales că pentru mine nu a prea existat în copilărie o slujbă de Crăciun fără un superb mini-concert de orga.

Dar cum era deja târziu, fiind trecut de prânz, trebuia să ajungem mai repede către Castel, mai ales că fiind decembrie pe la 5 seara deja nu mai aveam parte de lumină. Așa că am mai aruncat o privire în jur să ne asigurăm că am bifat totul și am început să coborâm dealul. Mai ales că deja ni se făcusem puțin foame și sete că trecuseră câteva ore de la micul dejun.
Bisericuța Kostel sv. Vavřince
In înterior. Sus de tot orga. La intrare un copiluț ce vindea câteva vederi. După ce am intrat noi, au început să vină și alții care fuseseră în turn și auziseră orga.
După ce am mers câteva minute pe potecuțe de pământ am găsit și scările astea. Noi doi, bucuroși nevoie mare începem să zburdăm pe ele în jos, mai ales că alizeul bătea din plin și stând din cînd în când în loc ni se făcuse răcorică.
Dar când am ajuns aproape de jumătatea drumul ne-am dat seama că am cam luat țeapă pentru că în loc că coborâm drept, trebuia să ocolim destul de mult pentru a ajunge să ieșim din parcul Petrin. Dar era fain parcul, și după cum se vede încă mai exista verdeață pe jos. Plus că pe aici începeam să mai avem din nou soare.
Privire spre centru. În stânga, se afla un mare gard. Începeau încă de foarte departe grădinile ambasadelor. Erau pe acolo lângă castel vreo 4-5 sedii de ambasade importante.
Pe aici ce ar fi mers să te dai cu punga pe zăpadă!
Greu de crezut că am prins așa vreme în Decembrie!
Podul lui Carol
Teatrul Național
O mică pauză, anybody?

Comments