Statiunea Elenite Litoral Bulgaria

Despre Elenite am tot vrut să scriu încă din vară. Atunci nu fusesem acolo, dar mă intriga locația mai ales că devenise noul Duni al românilor, mai ales pentru faptul că este o stațiune cu circuit închis făcută pe modelul *resorturilor turcești* (ca și Duni de altfel). Primele poze cu zona le-am văzut pe blogul fotografului meu favorit din Bg (Evgeni Dinev). Așa că atunci când am avut ocazia să vizităm stațiunea Elenite în micul info-trip de pe litoralul bulgăresc nu am zis pas!

Încă de la început m-a uimit faptul că este atât de bine păzită. Noi trebuia să ajungem la Hotelul Royal Castle și până acolo am stat de vorbă cu vreo 3 paznici ca să le spun ce căutăm noi acolo. Ok, nu zic că este rău, dar parcă prea multă paranoia strică. Partea bună este că atunci când eşti turist scapi uşor doar arătând voucherul, dar atunci când mergi ca noi în vizită e mai dificil să conversezi cu paznici, chiar dacă ştii limba bulgară.

Din start trebuie să știți că aici sunteți limitați oarecum, în sensul că nu aveți parte de prea multe magazine/cluburi. Pentru cei care doresc mai mult decât să stea la soare, e o locație bună doar pt un weekend. În rest, cred că un sejur peste 2 nopți poate plictisi un om activ.
Intrarea în stațiune. Viluțele ce se pot închiria sau cumpăra.Mi-au plăcut, cel puțin așa de la distanță cum le-am admirat eu, faptul că arhitectul nu a introdus brizbrizuri inutile și le-a desenat într-un mod cât mai simplist. Chiar mult mai elegante decât un mare hotel din zonă.
Hotelul Royal Castle și prima noastră oprire. Din păcate asta e hotelul care nu a reușit să mă impresioneze deloc cu stelele lui. Și acum nu vorbesc la capitolul servicii, pentru ca am înțeles că aici chiar nu sunt probleme. Dar stilul în care totul era gândit pe interior te cam îngrozea pe alocuri.
Panoramă către întreaga stațiune. Mi-a plăcut tare mult că era atât de verde și că se încerca totuși păstrarea naturii. E frumos când deschizi geamul și vezi o mini-pădure de palmieri.
Ei bine când am ajuns aici în hol, au început să-mi răsune în cap versurile din poezia *Plumb* a lui Bacovia. Nu prea m-am simțit în largul meu într-un astfel de lobby, parcă totul era dus la extrem, prea sclipitor, te și apuca amețeala dacă te uitai prea mult. Desigur asta este doar părerea mea, probabil sunt mulți care adoră extravaganțele de genul acesta, altfel nu-mi explic cum hotelul o duce destul de bine cu clienții, chiar și cu cei din România.
În spatele lobby-ului se afla și un mic lounge.
Mi-a plăcut mult verdeața, dar din nou.. restul parcă te îngrozea. Cred că s-ar fi putut merge pe modeluri mai simple și fără tone de sclipărici și briz-brizuri. nu?
Opere de artă din lounge
Tot în lobby, un fel de lounge mai western. Sau cel puțin asta era impresia pe care dorea să ți-o lase. Măcar aici erau puține elemente și îmbinate destul de ok.

O cameră dublă standard. După cum se vede, nici aici nu și-au reținut extravaganța și au dat mână liberă designerilor. Nu prea am înțeles eu cei 2 cerbi (sau ce vor ei să reprezinte) de deasupra patului.
Baia bărbaților, cea din lobby. Mi s-a părut cea mai inventivă chestie! Deși intrarea în această toaletă arăta ca un fel de intrare într-o discotecă, tot ce vedeți mai sus mi s-a părut momentul culminant!
Un apartament din cadrul hotelului. Un lucru de admirat este faptul că au camere foarte spațioase și dotate cu tot ce trebuie. Așa că din punctul ăsta de vedere nu pot să cârcotesc.
Priveliște de pe geamul apartamentului către piscinuțele hotelului. În spate se vede și intrarea în stațiune și viluțele. E fain că au în stațiune și un mini aqua parc pentru cei mici.
Vă spuneam că totul e destul de verde în jur, și asta din fericire se poate admira și dn balcon dacă aveți parte de vedere spre stațiune și mare. E drăgut că totuși zona s-a dezvoltat cu un oarecare plan, sau cel puțin așa pare, construcțiile nefiind aruncate pe unde dă Dumnezeu.
O alee numai bună de o plimbare printre palmieri.
După ce am terminat de vizitat hotelul acolo, am venit la Royal Park & Bay. În imagine se vede corpul de parc pe care noi l-am vizitat. Și purtând denumirea de parc, chiar au făcut un frumușel parc în zonă. Și foarte frumos îngrijit totul până la cel mai îndepărtat fir al ierbii.
Privire către complexul Atrium & Andalusia
O cameră dublă din hotel. Și veșnica cârmă de vapor. Am observat că aceasta a devenit un fel de laitmotiv al multor hoteluri, în special în cele din zona Sunny Beach.
Marele avantaj al hotelului este situarea fix pe plajă care face totul de vis. Deși nici vederea din zona de parc nu e de lepădat, dar camerele cu vedere spre mare, chiar sunt de vis la apus sau răsărit din ce bănuiesc eu. Și după cum se vede acolo în depărtare există și un mic ponton numai bun de plimbări.
La cât de frumos arătarea mare îți venea să te duci alergând către ea. Păcat că la noi ziua încă nu se terminase. Dar aici puteți vedea din nou de ce mi-a plăcut stațiunea. Este mult loc, verdeață, plaja este foarte curată și privată. Așa că deși nu aș avea stare mai mult de 2 zile, pentru 2 zile tot recomand locația până și călătorilor care vor să se relaxeze. Și clar o recomand în extrasezon, altfel probabil e prea mare nebunia.
Partea bună aici este că fiind stațiune închisă, mașina este păzită și totul este filmat. Nu știu dacă toate hotelurile au parcară, dar există oricum și parcări gratuite și parcări cu plată încât grija mașinii să nu mai fie o problemă pentru noi.

Comments

Si cand te gandesti ca toate astea sunt la doar o aruncatura de bat de litoralul nostru ...
Da, la ei s-a investit mult în industria hotelieră. Chiar dacă nu ei, ci nemții sau britanicii, dar până la urmă sunt mulți bani care rămân și în Bg!

Chiar am rămas plăcut surprinsă de unele hoteluri vizitate. Servicii pe măsura prețului!