Zburand catre Praga cu Czech Airlines

Cea mai rapida metodă de a ajunge la Praga este cu avionul. Din păcate sau din fericire nu există low cost către Praga, așa că opțiunile sunt destul de limitate. Se poate ajunge acolo la prețuri ok ori cu CSA (Czech Airlines) legătura fiind directă, ori cu Austrian Airlines doar că de data asta cu escală la Viena.

Din fericire am văzut că în anumite perioade ale anului se pot găsi pachete de genul avion + hotel la un preț mai mult decât acceptabil. Și noi am avut de ales între pachete cu prețuri între 200 euro și aproape 300. Diferența era dată în acest caz de hotel. Partea bună este că alegând acest tip de pachet printr-o agenție de turism, am plătit mai puțin decât dacă aș fi cumpărat doar biletul de avion direct de la Czech Airlines.

Astfel că pentru un hotel foarte aproape de centru și un zbor rapid care ne aducea în Praga destul de matinal încât să ne bucurăm și de prima zi în întregime am plătit sub 250 euro de persoana pentru 4 zile (3 nopți de cazare). 4 zile pentru că avionul de plecare era seara pe la 9, deci ne-am putut bucura de o zi întreagă prin Praga. Și cea mai bună parte a fost că excursia noastră a fost între 17 și 20 Decembrie, o perioadă destul de scumpă în mod normal.
Călătoria a durat doar o oră și 35 de minute și s-a derulat fără probleme. La dus am fost într-un avion plin de cehi, erau destul de puțini români care plecau spre Praga pe 17, dar în schimb la întoarcere pe 20 decembrie, avionul era plin ochi de români, din păcate unii fiind rude cu vestitul Dorel și nu prea ne făceau cinste.
Praga este o destinație fantastică de city break, și de mult doream să merg, dar biletele de avion erau mereu scumpe. Așa că m-am bucurat când am văzut că totuși în non sezon există astfel de pachete la un preț mai mult decât ieftin pentru zburat la Praga.
Din păcate am plecat din București destul de matinal, fiind încă întuneric așa că nu am apucat să fac cine știe ce poze, dar în Praga am ajuns pe la 8 și ceva ora locală ( 9 și puțin ora României) așa că ne-am bucurat de o panoramă superbă în timp ce aterizam și deja eram nerăbdători să ne plimbăm prin oraș.
Aici eram deja foarte aproape de pista de aterizare pe Aeroportul Internațional Ruzyne. Pe traseu, mai precis deasupra Ungariei vremea părea tare faină așa că am fost puțin dezamăgiți când am văzut că în Praga tronează niște norișori negri. Dar ne-a trecut repede. Imediat după aterizare am mers la bagaje, și în mod surprinzător nu a durat mai mult de 15 minute până intrasem în posesia lor. Mi-a plăcut faptul că nu am pierdut vremea.
Ruzyne (Letiště Praha-Ruzyně) se află cam la 10 km de centrul orașului, dar există un autobuz foarte bun care te duce până la prima stație de metrou, autobuzul fiind mult mai rapid funcționând doar pe aceea porțiune. Biletele se cumpără chiar din interiorul terminalului de sosiri. Acolo am găsit un birou de biletele pentru transportul public ( biletul sau abonamentul fiin valabil pe tramvai + autobuz + metrou). Prețul biletelor îl puteți afla de pe site-ul lor. Noi ne-am luat bilet pe 3 zile + un bilet de o zi, care s-au dovedit foarte utile uneori când doream să ajungem mai repede de la un obiectiv la altul.

Noi am luat de la aeroport autobuzul numărul 119, care ne-a dus până la stația de metrou Dejvická, de unde am schimbat și am ajuns în centru unde aveam noi nevoie. Călătoria per total durează între 30 și 45 de minute, de la terminal și până în centru. Astfel că pe la ora 10 eram deja la hotel gata să ne lăsam bagajele.

Comments

ghiocel07 said…
Praga este una din cele mai frumoase capitale europene. Am fost de cateva ori dar imi doresc sa mai fac un concediu in Praga si imprejurimi. Un an nou frumos si cu multe plimbari.
Multumesc mult Ghiocela! Chiar am ramas placut impresionata si visez sa ma duc acolo din nou, doar ca de data asta sa explorez si imprejurimile. Cu masina o sa fie de vis.

Un an nou fericit si voua si cat mai multe plimbari faine!