Zi cu ninsoare in Ruse Bulgaria

by - January 23, 2012

Prima mea vizită pe 2012 la vecinii noștri bulgari a debutat tare fain, pentru că încă din București am fost însoțiți de fulgișori de nea. Ne-au cam udat ei puțin mai tare decât trebuia, dar pentru că au îmbrăcat capitala frumos pentru câteva ore le-am spus că îi iert. Și apoi au stat și la poze! Au fost modele cuminți.

Pe drumul către Ruse am crezut la un moment dat că am lăsat zăpada la București pentru că după ce am ieșit din 1 Decembrie deja nu mai ningea. Partea bună este că drumul a fost curat, chiar am văzut câteva mașinuțe cu plug care făceau ture. Și când am ajuns în Ruse nu ningea deloc. Era răcorică dar cam atât.

Între timp noi parcăm și plecăm să bifăm lucrurile de pe listă. La un moment dat ne oprim să savurăm o cafea. Și când ieșim din local avem parte de o surpriză, afară ningea din nou cu fulgi mari și zăpada se depunea cu o rapiditate înfiorătoare pentru șoferi.
La ieșirea din Grandski Hali (pe cealată parte a strazii Aleksandrovska) când am ieșit într-un oraș deja albit după nici 30 de minute! Și în continuare ningea atât de frumos..
Am trecut strada, care devenise deja un semi patinoar și am continuat să ne plimbăm pe Aleksandrovska înspre Palatul Justiției. Magazinuțele erau mai toate deschise.
Dat fiind vremea nu erau atât de mulți oameni pe drum, mai ales că era și răcorică. Și zăpada asta te uda destul de repede (cred că mă paște o răceală!).
După cum vă spuneam ninsoarea nu dădea semne că se va potoli așa că încercam și noi să revizităm zona mai repede. Și dacă nu mă înșel cred că a fost prima mea zăpadă în Ruse, chiar dacă am mai fost iarna nu am prins ninsoare. Am găsit mereu doar ploaie sau ceață.
E păcat că nu am avut parte de asta în Decembrie!
Odată cu ninsoarea.. parcă și strada începe să se animeze!
Copiluții erau prezenți la joacă! Nu-i așa că e frumos să aluneci pe gheață când ești mic? Apoi odată cu vârsta începe să te enerveze când găsești gheața pe drum în loc să te dai pe ea.
Cel mic își vedea fericit de treaba lui în timp ce-și aștepta părinții!
Fericire!
Prima zăpadă din 2012 am întâmpinat-o și la noi și în Bulgaria.
Mesele tăcerii din Piața centrală din Ruse. Zăpadă ca în basme!
Palatul Justiției atacat de zăpadă!
Înapoi pe Aleksandrovska către mașină! Mai aveam de cumpărat câteva lucruri și zăpada urca în centimetri, așa că nu am prea avut timp să ne bucurăm mai mult de ea. Păcat că nu am fost puțin și la Dunăre.

You May Also Like

4 Comments