Catre Centrul Vechi Praga Cehia

După incursiunea pe Podul lui Carol, am trecut pe cealaltă parte a Vltavei. Am părăsit Mala Strana și am început să mergem încetișor și către centrul vechi, dorind să vedem și pe lumină piața de Crăciun, ceasul astronomic și clădirile superbe din zonă! Străduța pe care am pornit, se numește Karlova și este una dintre cele mai aglomerate străduțe, nu doar pentru faptul că leagă Piața Centrală de Karluv Most, cât pentru magazinuțele de suveniruri!

Eu m-am bucurat să văd că există prețuri foarte bune la tricouri. Eu având o veche obsesie cu tricouri și hanorace (după caz) cu locurile prin care am fost. Unii colecționează magnețele de frigider, eu prefer să îmi extind garderoba de tricouri. Ele costa în jur de 25-35 lei, în funcție de modelul imprimat. Oricum recomand să vizitați întâi câteva magazinuțe până să vedeți care are cel mai ok preț.
Strada Karlova, în jurul prânzului. Încă se circula bine pe aici. Și tot atunci e momentul ideal de căscat gura, magazinele fiind încă destul de aerisite și astfel puteți descoperi mai ușor ceea ce căutați!
Imediat după ce am trecut strada (pe unde treceau foooarte multe mașinuțe) dinspre pod către Karlova, am găsit o mică curte interioară cu aceste pistoale atârnând. Dacă nu mă înșel este vorba de Palatul Colloredo-Mannsfeld, care azi servește drept muzeul al artei moderne și extravagante.
Pe aici pe undeva era magazinuțul nostru de tricouri. În rest, suvenirurile erau destul de standard. Ba chiar devenisem la un moment dat iritați de invazia masivă de matrioșca care trona în vitrinele din zonă. Totuși, ar fi fost mai fain să vândă ceva din zonă. Doar sunt renumiți pentru bere.. sigur puteau inveta ceva. Am văzut chiar și un magazin dedicat fenomenului matrioșca!
Clădiri micuțe și cochete pe străduța îngustă! Abia ajunsă acasă am descoperit că defapt clădirea asta era un hotel, numit Clementin. Arată frumos în poze. Șocant a fost că nu era foarte scump. Bine, eu m-am uitat peste prețuri acum, în extrasezon. 50 Euro pentru a sta chiar în târg, nu e mult deloc!
În spate era o foarte faină patiserie. Cu greu puteai să reziști tentației de a gusta din ceva-urile lor proaspăt scoase din cuptor!
străduțele erau numai bune de explorat!
Bisericuța Sfântului Jiljí (în cehă), care la noi se numește Sfântul Egidiu sau Egidius (conform wiki).
Cred că este locul perfect pentru un biciclit!
Frumoasa arhitectură colorată a Pragăi!
O fântână acoperită. Male Namesti (Piața mică)
Culorile orașului m-au fascinat! Deși eram în decembrie, ele erau atât de frumoase și de vii, încât mă făceau să cred că primăvara este mai aproape. Deși nu prea era! Ai așa un sentiment de voioșie!
Parcă te aștepți ca micuțele clădiri să izbucnească într-un dans!
Spiritul Crăciunului!
Casa la minut, chiar la intrarea în Piața Centrală. Aceasta este casa unde a copilărit Kafka când era miculuț. Arătă superb, nu-i așa? Și nouă ne-a furat privirea multe minute!
un mic close-up al desenelor.
O plimbare medievală.

Comments

LevyNagy said…
Pfuai, si mie nu mi-ai zis ca ai fost in vizita la Praga. Rusine! Te duceam prin niste locuri mai putin umblate de turisti. Si ne revedeam dupa o pauza de...3 ani?
Dudian said…
Cred ca cele mai bune suveniruri ar fi niste Pilsner Urqell oferite pe gratis :)
O.. din Praga sunt mereu bine primite niste beri, indiferent de marca. Mai ales ca am testat multe pe acolo si ne-am cam indragostit!