Plimbare prin Mala Strana Praga Cehia

Mala Strana este un district în Praga, aflat la celălalt capăt al Podului lui Carol dinspre centru spre castel. În traducere înseamnă *mica parte* sau orașul de jos (referindu-se la faptul că se află la poalele dealului Petrin. Se pare că în evul mediu era un cartier locuit de divesi meșteșugari nemți, influența lor fiind vizibilă încă în ceea ce privește anumite elemente de arhitectură ale caselor.

Este o zonă foarte cochetă, traversată de tramvaiul 22 (cel care duce la castel). Se pare că zona a devenit cartier cândva prin secolul 13. Un cartier ce mai târziu a fost refăcut în stil baroc în urma unui incendiu. Noi am pornit explorarea chiar din centrul zonei, adică în mica piațetă unde este și stația de tramvai.
Biserica Sfântului Nicolae. Din ce am văzut și aici se putea urca în turn contra unei sume modice. Noi nu am mai testat, am preferat să aruncăm un ochi la tarabele de Crăciun amplasate în zonă. Tot în piață se află și un Starbucks și un fel de restaurant Staropramen. Ambele părând mai mult decât fancy.
Înainte să cucerim podul, care era defapt ținta noastră principală, am decis să rătăcim puțin și pe străduțe, mai ales că trecusem puțin cam în fugă pe aici cu o seară înainte și ne făcuse cu ochiul. Mie mi-au plăcut mult felinarele de pe strada Mostecka. Mai ales că le văzusem și seara.
Tot pe Mostecká am admirat și niște mașinuțe, fie că erau ele puțin tunate, fie că erau de epocă. Zona era destul de fancy, mai ales dacă aruncai un ochi către localurile din zonă, aveai impresia că micuța stradă ce duce către pod este un mic Dorobanți. Doar că aici aveau și străjeri.
Explorând străduțele din zonă.
În imaginile de sus pe Strada Mișenska, iar jos în apropiere de muzeul Kafka. Nu mai țin minte străduța, dar eram la doar 2 minuțele depărtare de Pod. Apropo.. Kavarna înseamnă cafenea.
Pe strada Mostecká, în zona turnului de la capătul Podului Carol. Câteva cadre de noapte. După cum se vede, zona era destul de pustie spre seară.
Tot pe Mostecká, am găsit asta în vitrina unui magazin de băuturi. Mi s-a părut cea mai dubioasă băutură din lume! Mai ales la cum arăta. Dar se pare că ei se mândreau că o au. Având în vedere vitrina, nu am mai avut curaj să și intru în magazin! Viermișorii chiar nu par așa de apetisanți.
Capul de pod.

Comments