Pe drum in Macedonia (FYROM)

Pozele de mai jos sunt făcute în vara anului trecut în drum spre Ohrid. Ele sunt făcute înainte să avem iar aventurile cu maşina. Între Sofia şi Skopje din fericire a noastră Speedy s-a mișcat destul de bine, dar apoi ne-a lăsăt când ne era lumea mai dragă. ( povestea o puteți citi aici - episodul 1 și episodul 2)

E bine de avut în vedere că deși drumurile sunt în mare parte foarte bune, în Macedonia nu e nevoie de vignetă. Asta pentru că taxele de drum se plătesc pe măsură ce mergi. Sunt diverse bucățele de autostradă unde ești oprit la patarină (așa se numește stația de taxare) și achiți în jur de 20 sau 40 de denari. Taxa e mică, dar când deja o plătești de 5 ori.. se adună câțiva euro. E bine de știut că aveți nevoie de bani, așa că vă sfătuiesc să scoateți bani de la primul bancomat când intrați în Macedonia.

Mai jos vă prezint doar câteva imagini să știți ce peisaje superbe vă vor întâmpina pe ruta Kyustendil (vama cu Bg) și până la ieșirea de pe centura orașului Skopje. Deși este o țară plină de peisaje muntoase, e frumos să vezi cum poți rămâne surprins.
o țară muntoasă, o țară cu o populație la fel de mare precum cea a Bucureștiului.
Drumurile sunt în mare parte destul de goale. Mai dificil este doar acolo unde drumul se intersectează cu ruta de Belgrad.
Unul din puținele peisaje de câmpie.
O bisericuță din piatră și un cimitir în vârful dealului. Uimitor este că ne aflam oarecum în mijlocul pustietății. Sunt curioasă cine mergea acolo duminica la slujbă.
zile de vară prin tărâmul macedonean
dealurile încep să se înalțe
Pe centura din jurul orașului Skopje.
Centura care ocolește capitala. Din fericire ea este destul de departe de oraș încât să poată fi mărită în caz de nevoie. Deși ea este deja un drum cu 4 benzi. Se circulă impecabil!
îndepărtându-ne de Skopje.

Comments

Liliana said…
Ce fain arată și vara și prin sud ...
O.. si daca ai stii ce fain e! E o adevarata placere sa mergi pe la ei. Doar pe muntele Straja, care face legatura intre Gostivar si Ohrid e o portiune mai grea de defileu, unde se conduce mai ciudat. In rest e un drum liber si relaxant!

Si cu multe locuri unde iti vine sa tot opresti pentru inca o poza!
Dudian said…
Nu stiu daca mai tii minte, dar urcarea aia de la Gostivar spre Kicevo e fabuloasa - se urca foarte mult in f scurt timp. Pacat ca nu era pic de vegetatie cand am ajuns eu, si nici zapada:)
Da, chiar țin minte! E tare faină zona. Vorba ta.. nu prea e vegetația, dar îți oferă panoramă faină cu verdeață în depărtare!