Final de toamna plaja de la Krapets Bulgaria

by - April 27, 2012

Probabil unul dintre cele mai faine finaluri de toamnă le-am prins în vechiul Cadrilater. Ba pe la Krapets, ba pe la Ezerets.. pe unde ne nimeream în fiecare an. Ei bine, anul trecut Krapets a fost mica locație care a tras lozul câștigător și care ne-a primit cu brațele deschise la final de septembrie. Deși apa era puțin mai rece.. tot era frumos și relaxant! Și în plus am avut avantajul de a avea plaja aproape numai pentru noi. Fiecare om avea mini regatul lui, o bucătoaie zdravană de nisip unde își putea întinde scăunelele, umbreluța și prosopelul.

Cel mai probabil aici ne vom petrece câteva weekenduri și în vara lui 2012. Vreamea se anunță bună.. majoritatea merg în stațiuni și noi o să ne bem berea în liniște și apoi o să ne răcorim în mare. Chiar.. credeți că deja la început de iunie apa e bună de o baie? Eu cred că am să încerc.
Culoarea mării negre la final de septembrie, atunci când cei mici deja se întorc la școală. Anul trecut chiar nu-mi venea să cred ce culori faine a putut adopta a noastră mare, de la turcoaz și până la albastrul pur al cernelii Pelican de care eram îndrăgostită în clasele primare.
Din când în când mai veneau prin zonă și niște pescari..
Micul nostru regat de la mare.
Explorând plaja. Mergând înspre capătul ei. Pentru că din păcate.. nu se poate ajunge de aici, din Krapets direct în sătucul unde mergeam noi acum vreo 2 ani și anume Ezerets. La un moment dat drumul se îngustează și marea ajunge să mângăie țărmul, astfel încât e greu să treci pe acolo fără să te uzi și fără să calci greșit în vreo scoică ascuțită. Așa că nu recomand o încercare de a merge așa mult fără măcar încălțăminte adecvată.
Nisipul adunase multe povești de-a lungul verii. Și probabil frumusețea și liniștea din zonă a convins și mai mulți călători cu caravane să se oprească în zonă, fentând astfel semnul de campare interzisă, pentru că nimeni nu specificase nimic de rulotă, nu-i așa?
Privind înspre plajă. Era aproape de apus. Deja ne petrecusem o bună bucată de zi pe acolo. E relaxant să stai și să te bucuri de o carte bună cu valurile pe post de fundal și fără semnal la telefonul mobil!
  
Spuma mării
 
Scoici pentru toți. Pasionații sau cei care au nevoie de scoci pot recolta o adevarată colecție de pe acolo, mai ales din zona de țărm unde în timp s-au strâns de toate. 
plaja văzută de la sol

Micul campus abandonat de viluțe. Credem că aici a fost un fel de tabără pentru copiluți pe vremea lui Todor Jivkov. Cel puțin așa se zvonește prin sat. Mai ales că localnicii spun că dacă nu ar fi picat comunismul Jivkov avea planuri mari pentru zona asta, dorind să dezvolte taberele pentru copii.
 Din păcate căsuțele au rămas uitate. Ce s-a putut lua din ele a fost luat cu mult timp în urmă și acum probabil că sunt bune doar drept adăpost pentru animăluțe. E păcat că nimeni nu a valorificat potențialul existent, mai ales că ele se află în prima linie, chiar pe plajă!
O pauză de cafea la Vila Jana din Krapets. Un loc fain.
Coliere drăguțe care să ne aducă aminte că suntem încă la mare și că aici oamenii încă folosesc mai tot ce le este oferit de către mare. Din fericire, încă se pescuiește masiv. Oamenii din zonă sunt fericiți că în sezon au de lucru, pescuind și apoi vânzând localurilor bulgărești și românești captura zilnică.

You May Also Like

9 Comments