Hotel Sol Nessebar Palace, Bay & Mare - Bulgaria

Lanțul Sol este deținătorul unui bun renume! Și în toamnă (final de septembrie - 2011) m-am convins și eu de ce este atât de renumit, căutat și apreciat. Deși când am parcat în fața hotelului Sol Nessebăr Palace nu am rămas impresionată, interiorul, bândețea și amabilitatea celor din hotel m-au făcut să-mi schimb total părerea despre hotel. Aici sunt defapt 3 hoteluri într-un singur resort. Mi s-a părut un fel de hibrid după resorturile turcești. Și mi-a plăcut că respectau calitatea impusă de turci, sau cel puțin cea de care am avut eu parte prin 2004.

Cel mai impunător este Sol Nessebăr Palace de 5 stele, aflat chiar în mijloc, iar pe laterale se află hotelurile de 4 stele Sol Nessebăr Bay și Mare. Toate trei decorate cu un foarte mult bun gust, mai ales că mie nu îmi plac deloc brizbrizurile inutile de prin camerele de hotel. Cu cât camera este mai aerisită, fără pereți în culori (sau cu tapet) cu atât mă simt mai liniștită.

Hotelurile se află la doar 50 de metri de plajă, adică sunt depărțite doar de zona unde se află piscinele și chioșculețul, imediat apoi urmează un spațiu verde și plaja destinată celor din hotel. Partea faină este că are și un mini Aqua Park în incintă, așa că cei mici se pot distra sub privirile părinților. Aici poți avea parte cam de orice, de la tratamente SPA până la mese All Inclusive foarte bune. Chiar dacă nu am încercat mâncarea, am trecut și prin bucătărie în inspecție și aspectul și mirosul ne-au convins că e de bine!

Chiar dacă hotelurile sunt cu all inclusive, asta nu înseamnă că trebuie să pierzi toată ziua prin hotel. Mai ales că zona este destul de plină de locații numai bune de explorat. Înspre Nord recomand o vizită către Capul Emona, unde muntele se întâlnește cu marea, în Sud este Pomorie, cu al său mormânt trac celebru.. iar zona este plină de lacuri și orășele ce așteaptă să fie găsite.

Pozele de mai jos au fost făcute de mine cu ocazia acestui infotrip. Chiar mi-am dorit să imortalizez hotelurile faine și să le laud pentru că (încă) fac o treabă bună!
Intrarea în Sol Nessebăr Palace
lobby-ul hotelului Palace
Piscina cea mare și multele umbreluțe!
Un loc superb unde putea să te bucuri de mese, dacă nu doreai să stai în sala de mese. Era frumos că puteai să ieși ori pe terasă, ori lângă piscină după cum se vede și în poză. Cred că era tare fain să prinzi un apus sau răsărit acolo savurând o cafea sau un vin.
Nu știu alții cum sunt, dar leandrul chiar îmi aduce aminte de Turcia și îmi place la nebunie! Mi-ar place că el să fie mai răspândit și prin grădinile/terasele altor hoteluri din zonă. Parcă schimbă total aspectul unei terase. Face totul mai exotic și mai relaxant (se spune că verdele te relaxează).
Barul de la piscină
Terasa hotelului - aici am stat puțin la palavre cu managerul hotelului, înaninte să urcăm la un etaj superior să vedem exact cum arată și camerele.
Piscina și undeva în zare se vede printre copăcei și marea. Totul văzut de la etajul 5 dacă nu mă înșel. Panorama chiar este fantastică dacă prinzi camera cât mai sus. Din păcate agențiile de turism nu pot garanta acest lucru, camerele fiind date în funcție de cum fac oamenii de dinainte check-out, cum apucă angajații să pregătească camera pentru oaspeți și desigur.. ce camere sunt libere în momentul în care ajungi la check-in. Dacă ajungi devreme.. de obicei ai șansă uneori să și alegi camera. Dacă ajungi după 12, cam primești ce e disponibil.
Tot de sus, privind înspre orășelul-stațiune Ravda.
Uitați de ce mi-au plăcut mie așa mult camerele în cadrul hotelurilor! Toate erau făcute cu mult bun gust, culorile se potriveau.. paturile erau imense și moi, mocheta era curată, balconul era destul de mare venea dotat cu o măsuță și 2 scăunele.
Camera pentru copil, dacă nu dorește o simplă canapea extensibilă.
Camera este foarte spațioasă, numai bună parcă pentru turiștii care pleacă uneori cu casa după ei, spun asta pentru că uneori și eu parcă aduc prea multe prostiuțe după mine.
Suveniruri se pot achiziționa și din cadrul hotelului. Și din ce am văzut, vederile aveau aproape același preț ca și în stațiune. Doar că până în centrul Nessebar-ului făceai ceva, hotelul fiind puțin în afară.
Și spre final am ajuns și la centrul SPA! Noi am rămas cuceriți.. atmosfera ZEN chiar plutea în aer. Și ce ne-am mai fi așezat și noi acolo să lenevim la un masaj! Chiar am fost puțin geloși pe cei cazați în hotel.
Mai ales că prin tot centrul SPA mirosea ba a levânțică, ba a lăcrămioare.. că sigur găseai o cameră pe placul tău. Bețisoarele parfumate erau la ele acasă. Ia profesioniștii din cadrul centrului spa abia așteptau să te ajute și să povestească cu tine.
Baie turcească - hammam.
Una din piscinele interioare, asta în caz de vreme rea. Sau dacă dorești să fugi de aglomerația de la piscina principală. Important este că ai această opțiune!

Comments

Bijuterii said…
Ma gandesc cu jind la vacanta. Locul asta arata minunat.
Vlad said…
@Bijuterii - cand or sa fie acolo cateva mii de persoane, nu cred c-o sa ti se mai para atat de minunat :)
@Bijuterii - Chiar arata minunat. Si ma bucur ca exista si locuri faine de acest gen pe care sa le pot recomanda.

@Vlad - Nici in sezon nu e prea rau. Din fericire locul este mare. La piscina probabil ca e inghesuiala, dar plaja este destul de mare incat sa nu stea oamenii paturica langa paturica. :)
Iulia S. said…
Cat de departe era hotelul asta de statiune? Eu caut momentan variante pentru vara, Bulgaria sau Grecia, si chiar peste Sol am dat, singura mica-mare problema fiind ca nu avem masina. De ajuns avem cum ajunge, dar ma interesa daca exista variante de deplasare locale, sau daca sunt mai mult de 2 km sa spunem, pe care de obicei ii parcurgem fara nici un fel de probleme si pe jos.
Sunt vreo 2-3 km față de stațiune. Din păcate nu am idee dacă ai vreun transport ceva. Pot încerca să întreb la hotel dacă e.