Statiunea Venus Litoral Aprilie 2012

by - April 03, 2012

După ani de zile în care nu am mai pus piciorul prin stațiunile românești de pe litoral, a venit weekendul acesta vremea pentru o scurtă vizită. Așa că întorcându-mă de pe tărâmuri bulgărești, imediat după Mangalia am virat către dreapta. Prima stațiune în care am oprit a fost Venus.

Pentru mine Venus a fost stațiunea copilăriei oarecum. Cel puțin știu că am tot mers pe acolo între 96-99. Sau doar perioada asta mi-o aduc eu aminte. Pe vremea aia eram încă prin Valea Jiului și tata lucra la o mină, așa că aveam bilete reduse prin stațiunile de la noi. Chiar mă uitam cu ai mei cât s-au schimbat lucrurile prin stațiune, din păcate hotelurile unde am stat noi erau adevărate ruine, iar hotel Florica.. nu l-am zărit. Acolo am poposit în ultimul an când am fost pe litoralul mioritic.

Din păcate vizita noastră în Venus a fost scurtă și mai mult din mașină. Am avut parte de o blestemată de ploaie care nu prea ne-a permis să scoatem năsucul afară pentru mai mult de câteva poze. Din fericire am prins la un moment dat un răgaz și am fugit pe o plajă, măcar să admirăm marea. Mai ales că totul arăta tare fain și liniștit fără masele de oameni.

Cu siguranță mai sunt și alți iubitori de mari în perioada când nu e sezon. Așa că vă arăt și niște cadre furate duminică. Data viitoare poate bem și o cafeluță aici. Că tare liniștit și drăguț era popasul. Și stațiunea aproape ca un oraș fantomă. Doar câte o mașină rătăcită sau vreun paznic ce mai zăreai.
Punctul de popas. Un fel de masă a tăcerii părăsită.
Privire înspre Mangalia
Tot uitându-ne înspre Mangalia, doar că fără zoom.
Tocmai când doream să merg puțin și spre dig a început ploaia și mai abitir și mi-a cam tăiat tot elanul. Cum nu aveam niciun fel de protecție pentru aparat, m-am întors resemnată către mașină.
Plaja de la ieșirea din stațiunea Venus. Chiar cum se vine dinspre Saturn.
Mi-am adus aminte de nopțile faine când copil fiind ai mei mă duceau la concertele celor de la Pasărea Colibri din Costinești sau pe unde mai cântau. De asemnea, mai îmi aduc aminte că tot pe litoral am văzut și prima mea piesă de teatru, avându-l pe Caramitru într-un rol principal.
Pustietate la început de aprilie.
Mai e puțin până pe 1 Mai când probabil zona o să fie invadată de oameni. Sau ei se duc doar în Vama și 2 mai? Eu încă nu am testat un 1 mai la mare. Nu cred că mi-ar place aglomerația aia.
Din păcate, așa cum spuneam și mai sus, multe hoteluri s-au distrus. Ba au picat singure, ba cu puțin ajutor.. dar pe alocuri părea o stațiune puțin uitată de lume și de timp. E păcat, mai ales că era drăguță când copiluț fiind cutreieram aleile.

You May Also Like

9 Comments