Pauza de pranz Kazanlak Bulgaria

by - June 28, 2012

După o lungă plimbare prin centrul orașului Kazanlâk și explorat străduțe + schimb valutar pentru cei care nu au venit cu banii pe card, am decis să păpăm ceva gustos, mai ales că aveam cu noi și un om care trebuia inițiat în tainele mâncării bulgărești. Așadar am găsit mai greu o mică terasă cu mâncare, ne-am așezat și apoi am început să răsfoim meniul după ceva de mâncare. Mai greu în sensul că erau multe terase fără mâncare și multe fast fooduri în zonă.

Nu eram încă toți îndeajuns de fomesiți așa că ne-am zgâit ceva la meniul acela. Până la urmă ne-am luat niște salate și ne-am răcorit cu o bere. Până să terminăm noi festinul .. iaca că începe o adevărată furtună. Ploua cu atâta drag și spor că deja străduța principală din Kazanlâk era un mic râuleț. Și vreo 20 de minute nici că s-a oprit. Dar numai bine! De ce? Pentru că astfel am fost forțați să ne mutăm de pe terasă către interiorul localului în dorința de a evada din zona picăturilor nărăvașe. 

Și uite așa în local am dat de Ioana de la Viajoa. Urmând ca apoi pe parcursul excursiei să vedem că întâlnirile cu Ioana țineau loc de laitmotiv. Ei erau deja la masă și se pregăteau să-și devoreze propria salată. Din păcate noi le-am prelungit agonia ținându-i de vorbă. Dar când ploia s-a mai potolit, am fugit spre mașină și am explorat puțin orașul. 

Dar hai să vă arăt ți câteva imagini mai culinare. Atenție, pot provoca pofte!
O bere rece într-o zi schimbătoare. Când am comandat și savurat eu berea era încă cald și bine. Dar după ce s-a terminat a început ploaia. 
Salata de pui - Caesar
Tort de înghețată
Snejanka sau Mlechna salata cum se mai numește ea. Asta este o salată tipic bulgărească, făcută dintr-un iaurt special, ulei de măsline, castraveți, nuci, mărar, usturoi și ceva piper. 
Paste cu 3 feluri de brânză.
Altă perspectivă asupra pastelor. 
Din nou snejanka, în alt local. Apropo știați că Snejanka înseamnă defapt Albă ca zăpada? Haios nu? dar e gustoasă, mai ales alături de o pârlenka. 
Cartofi și un fel de crispy strips cu sos chilly.
pârlenka cu cașcaval și usturoi.

You May Also Like

3 Comments