Festivalul Folcloric Sofia - Show Grecia

Vă spuneam la un moment dat acum o săptămână și ceva că în Sofia are loc Festivalul Folcloric Internațional, un show ce se pare că se desfășoară în fiecare an în fața NDK-ului. Anul acesta au fost ceva țări participante. Totul a durat 5 zile, mai ceva ca în basme! Din păcate eu am ajuns acolo doar în ziua 2 și ziua 5. Și una din grupele care m-a impresionat în mod deosebit a fost Grecia. Îi remarcasem încă de cum ajunsesem în zona NDK. Erau frumoși îmbrpcați în straie grecești, și chicoteau cuminți pe niște băncuțe din dreapta scenei. Își așteptau momentul de glorie, mai ales că prin Sofia sunt și destui greci care să-i susțină.

În acest prim clip se poate vedea cum a început concret spectacolul. Din păcate nu am reținut concret din ce provincie erau dansatorii, dar pe mine muzica și ritmul m-a dus cu gândul la a lor Macedonie. E posibil să greșesc, dar ei au fost faini și au reușit să ridice lumea de pe scaune, mai ales că au intrat în scenă imediat după o horă bulgărească!
Acesta este doar unul din multele festivaluri folclorice din Bulgaria, dacă vă pasionează așa ceva. Mie mi se pare fain că doar în 2 ore pot să descoper mai mult culturi și eventual să învăț noi lucruri (probabil și dansuri dacă aș avea mai mult talent). 
Puțină acrobație nu strică, nu-i așa? Aici grecii ne-au demonstrat cât de buni sunt în a face o piramidă și a dansa așa. Apoi ritumul a devenit și mai vesel, parcă numai bun de spart o farfurie, nu? Sau așa aveam eu chef după o lungă zi la birou. 
Și desigur partea a 3-a a spectacolului Greciei, momentul în care femeile au intrat în acțiune și au reușit să acapareze scena. Și după aplauzele de la final, eu cred că au reușit.
 
La urmă grecii și-au schimbat straiele și au început să joace ca în Zorba încât îți venea să te prinzi și tu la dans. Prin spatele meu am văzut că se formaseră niște grupuri vesele. Și din ce am văzut imitau bine. Așa că pot spune că grecii au fost de un real succes pe scena din Sofia.

Comments